Door chiptekorten parkeert DAF tijdelijk honderden trucks bij De Rooy

Het terrein van De Rooy op Ekkersrijt vol met DAF trucks
Foto: Ons Son en Breugel

De afgelopen tijd is het terrein van De Rooy gevuld met DAF trucks die wachten op onderdelen. De trucks wachten nog op computerchips.

Het grote terrein van De Rooy op Ekkersrijt staat op dit moment bijna helemaal vol met honderden (zo niet duizenden) DAF trucks. Er is achter Rhenus ook een overloop omdat het zo vol staat bij De Rooy. De afgelopen tijd werden zelfs verkeersregelaars ingezet op Ekkersrijt 2000 om de aanvoer van de vrachtwagens in goede banen te leiden, zodat het overige verkeer zo min mogelijk hinder ondervond.

De oorzaak: chiptekorten. Er is wereldwijd een enorm tekort aan computerchips. Door de coronacrisis is de vraag enorm toegenomen, terwijl fabrieken en aanvoer van grondstoffen door de coronamaatregelen (deels) stil hebben gelegen. Dit heeft de auto industrie hard getroffen. Zo ook DAF trucks uit Eindhoven. De nieuwe generatie DAF trucks heeft ook computerchips nodig om de weg op te kunnen.

Productie trucks tijdelijk stopgezet

“Op dit moment heeft de auto-industrie last van tekorten aan computerchips,” zegt woordvoerder Rutger Kerstiens van DAF trucks tegen Ons Son en Breugel. “Ook DAF heeft daar mee te maken. De voertuigen die nu bij De Rooy staan, wachten op de ontbrekende chips en gaan zodra die weer beschikbaar zijn, op transport om afgeleverd te worden aan klanten.”

Door de tekorten moest de productie zelfs tijdelijk stopgezet worden. 600 medewerkers van het bedrijf moesten volgens het Eindhovens Dagblad verplicht een ADV dag opnemen.

Post article

Post article