Ons Dorp Kwist op bezoek bij scouting Dutmella

Ons Dorp Kwist op bezoek bij scouting Dutmella
Foto: Marleen Meertens

Net als voorgaande jaren ging de organisatie van Ons Dorp Kwist ook dit jaar op bezoek bij één van de deelnemende teams. Dit jaar was dat scouting Dutmella. Vorig jaar voor het eerst deelnemend team en direct bereikten zij een hoge top 10 notering, namelijk de 5e plaats. Voor de organisatie reden om eens te achterhalen waar dit succes op gebaseerd is.

Teamcaptain Manon Meertens vertelt dat het initiatief tot meedoen aan de kwis ontstaan is vanuit het idee om een verbindende activiteit voor de vrijwilligers van Dutmella te organiseren. Zij opperde dit in het vrijwilligersteam en kreeg direct veel positieve reacties. Ceciel van Buul trad naar voren om te helpen bij de organisatie en de inschrijving was een feit.

Het team, bestaande uit ongeveer 45 personen, was snel gevormd. Sommige mensen hadden al wat kwis ervaring opgedaan in andere teams in voorgaande jaren maar voor velen was het concept geheel nieuw. Ook de oudere jeugd van Dutmella mocht meedoen aan de kwis waardoor de leeftijd van de groep uiteenliep tussen de 15 en 55 jaar. Deze mix van verschillende leeftijden bleek een groot pluspunt. Opvallend is dat het team alleen bestond uit mensen die echt iets met de scouting te maken hadden. Het belangrijkste doel was immers teambuilding en een gezamenlijk einddoel nastreven. De locatie werd basisschool De Ruimte. Een ideale plek om gezamenlijk hard te werken en na het harde werk een borrel te drinken.

Bart Wullems geeft aan dat ze van tevoren nooit verwacht hadden dat ze zo hoog zouden eindigen. Dit was een complete verrassing. Er waren eigenlijk geen verwachtingen. Het motto van de groep was dan ook “meedoen is belangrijker dan winnen”. Op de avond van de kwis stond vooral de samenwerking en teambuilding voorop. Twee pijlers waar ook de scouting op gebaseerd is. Er was dan ook weinig stress maar het ging er wel fanatiek aan toe.

Dit bleek ook op de feestavond. Hoe dichter men richting de top ging tijdens het aftellen, hoe meer de spanning toch wel steeg. Tegelijkertijd met de feestavond was er een kamp voor één van de kindergroepen georganiseerd. De leiding van deze groepen heeft het programma van dit kamp zo aangepast, dat ze toch iets van de prijsuitreiking mee konden krijgen. De speurtocht liep bijvoorbeeld langs het Vestzaktheater zodat er af en toe iemand even binnen kon wippen om de stand bij te houden.

Al met al kijkt Dutmella terug op een zeer geslaagde avond en intussen hebben zij zich ook weer ingeschreven voor de 5e editie van Ons Dorp Kwist, welke plaats zal vinden op vrijdag 6 oktober.

Er zijn nog plekken beschikbaar dus mocht je ook nog mee willen doen dan kun je je nog inschrijven tot 1 september. Kijk voor inschrijving op onze website www.onsdorpkwist.nl

Als laatste wilde de organisatie toch wel graag weten welke categorieën en/of vragen het beste bevallen waren voor dit team. De categorieën Techniek en Op pad in Son en Breugel waren, hoe kan het ook anders, favoriet bij deze vereniging. Daarnaast bleek het bierproeven ook erg populair. Dit kwam mede doordat de kwisavond tot aan het inleveren van het kwisboek alcoholvrij werd gehouden, om iedereen scherp te houden tijdens de kwis. Zou dat dan wellicht het geheime wapen zijn van Dutmella?

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play

Post article

Post article