Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ons Dorp Kwist zet heel het dorp op stelten

Duizenden dorpsbewoners zochten elkaar op om deel te nemen aan dorpsquiz Ons Dorp Kwist.
Foto: Ons Son en Breugel

Duizenden dorpsbewoners zochten elkaar op om deel te nemen aan dorpsquiz Ons Dorp Kwist.

Hoewel Ons Dorp Kwist pas enkele jaren bestaat, is de quiz niet meer weg te denken uit het dorp. Hele volksstammen worden opgetrommeld om mee te doen en het deelnemersaantal groeit en groeit. Ook in 2017 kwamen groepen bij elkaar om de pittige vragen te beantwoorden, andere groepen te saboteren en op pad te gaan in eigen dorp.

In het Vestzaktheater verzamelden afgevaardigden van de teams zich om hun vragenlijsten in ontvangst te nemen. Nadat de organisatie nog een kleine instructie meegaf aan de deelnemers konden de lijsten uitgedeeld worden. Nog geen minuut na het startsein was het Vestzaktheater alweer leeg: iedereen ging in volle vaart naar hun werkhonk.

De deelnemers aan de rubriek ‘op pad’ kregen de opdracht om op 20:00 uur te verzamelen bij de kiosk in veiligheidshesjes. De oranje/gele reflecterende massa kreeg daar hun opdrachten, zoals wijnproeven in La Sonnerie of zoekopdrachten verspreidt over het dorp.

De geheime opdracht in het Vestzaktheater was een hele pittige. Het is altijd een verrassing wat er komen gaat, maar niemand had zich voor kunnen bereiden op een diepe analyse van sponsorvideo’s. De deelnemers kregen video’s te zien over enkele sponsoren en kregen vragen over wat zij te zien kregen in het filmpje: hoeveel bomen waren er te zien, welke kleur was het bovenste postvakje, hoeveel auto’s waren er in beeld in het eerste shot?

Ook waren er vragen te vinden op de website van Ons Dorp Kwist, maar door problemen was de website enige tijd uit de lucht. Een probleem dat zij vooraf niet hadden kunnen anticiperen. De organisatie had hierop geacteerd en alle teams het benodigde materiaal per email doorgestuurd. Dit gaf wat verwarring, maar na enige tijd was de website weer in de lucht, tot opluchting van de deelnemers.

Het inleveren van de vragenlijsten kwam laat op gang. Rond 23:15 uur, een kwartier voordat alles ingeleverd moest worden, kwamen de eerste teams binnendruppelen. Inclusief alles was benodigd was, zoals een heerlijke, zelfgebakken muffin waar de organisatie tijdens het beantwoorden de komende weken heerlijk van kan gaan smullen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play