Zoek
Sluit dit zoekvak.

Drie brandweermannen 12,5 jaar in dienst

12,5 jaar
Foto: Marcel Rietveld

Gisteravond werden Hein, Marcel en Arno van brandweer Son en Breugel gedecoreerd voor hun 12,5 jarige dienstverband in het korps.

Operationeel manager Harry van Uden sprak vol lof over de drie brandweermannen, die na 12,5 jaar nog altijd niet uitgeblust zijn. Rob Brons, directeur van de veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost, spelde de medailles op bij de heren en overhandigde hen een oorkonde.

Hein Kuijpers heeft de brandweer met de paplepel ingegoten gekregen. Vader Gerard Kuijpers was altijd al een zeer gedreven brandweerman in het Sonse korps, wat Hein 12,5 jaar geleden bewoog om ook te solliciteren. Volgens de toenmalige commandant was Hein ‘uit het juiste hout gezagen’. Nu is Hein een brandweerman met als specialisme de motorkettingzaag, waarmee hij bij stormachtig weer maar al te graag komt zagen.

12,5 jaar Hein
Foto: Ben Giesbers

Marcel Rietveld stond altijd als fotograaf aan de zijlijn bij een uitruk, tot hij 12,5 jaar geleden aangenomen werd bij korps Son en Breugel. Marcel is de bezige bij van het korps en is altijd bezig met de rode wagens (en alles erom heen). Naast manschap is Marcel ook pompbediende, leer-werkplek begeleider (in de regio een zeer gewilde instructeur) en onderhoudsman. Één blik in het huis van Marcel laat zien dat de man een gezonde obsessie heeft met de brandweer.

12,5 jaar Marcel
Foto: Ben Giesbers

Arno Mulder is al langer dan 12,5 jaar brandweerman, maar wel ‘pas’ 12,5 jaar in korps Son en Breugel. Want naast zijn vrijwillige dienstverband in Son is Arno ook al 18 jaar (volgens Arno zelf al 20 jaar) actief bij de bedrijfsbrandweer van Mars in Veghel. Als manschap, pompbediende en bevelvoerder is Arno een all-round inzetbaar brandweerman, thuis en op het werk.

12,5 jaar Arno
Foto: Ben Giesbers

Ook Tom van Aarle zit 12,5 jaar bij het korps in Son en Breugel. Omdat Tom al bij zijn andere korps, de bedrijfsbrandweer van de Technische Universiteit Eindhoven, is gedecoreerd voor zijn 12,5 jarige jubileum kreeg hij geen oorkonde deze avond. Ons Son en Breugel wil middels deze weg toch ook Tom speciale aandacht geven.

Lees ook