Search
Close this search box.

Drie jaar cel voormalig ambtenaar Son en Breugel Rob D.

Man uit Son en Breugel veroordeeld voor schending van ambtsgeheim
Foto: Pixabay CC0

Rob D. is tot drie jaar cel veroordeeld in het Waterwolfproces. Rob D. werd beschuldigd van omkoping, meineed en valsheid in geschrifte meldt De Telegraaf.

De verdachte was werkzaam als topambtenaar voor de gemeente Haarlemmermeer. Als clustermanager voor de gemeente zou D. 3,5 ton aan steekpenningen hebben aangenomen. In ruil daarvoor zou hij bedrijven hebben bevoordeeld bij de gunning van opdrachten door de Waterwolf, het gemeentelijke onderhoudsbedrijf.

Ontslagen bij gemeente Son en Breugel

Voor de gemeente Son en Breugel was Rob D. werkzaam tot 1999, waar hij werd ontslagen na beschuldigingen van fraude, waarbij 250.000 euro verdween door het indienen van nepfacturen. Hij werd veroordeeld voor een werkstraf van 240 uur, een boete van 20.000 gulden en een voorwaardelijke celstraf. Voor zijn aantreden bij gemeente Son en Breugel fraudeerde D. ook al bij de gemeente Wateringen.

Na zijn ontslag bij gemeente Son en Breugel solliciteerde Rob D. met succes bij de gemeente Haarlemmermeer met een vals C.V. Een complete reconstructie van de zaak is terug te vinden bij De Volkskrant.