Drie koperdieven op heterdaad betrapt op Ekkersrijt

Een luchtfoto van Ekkersrijt
Foto: Ons Son en Breugel

Op Ekkersrijt zijn dinsdagochtend drie koperdieven aangehouden op verdenking van diefstal van koper uit een loods. Een helikopter moest assisteren om één van de mannen te vinden.

Dinsdag 31 januari 2023 om 02:20 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum van de politie. Een getuige, een medewerker van een beveiligingsbedrijf, meldde dat hij gestommel hoorde in een loods van een bedrijf op Ekkersrijt.

In article

Meerdere politie-eenheden werden naar het bedrijf gestuurd en de agenten omsingelden het pand. De agenten slopen naar binnen en bevestigden het gestommel in de loods. Zij zagen drie mannen die bezig waren koper vanuit een container in tassen te doen. Bij het zien van de agenten sloegen de mannen op de vlucht.

Politiehelikopter

Twee mannen konden direct aangehouden worden. Een derde wist via een stelling te ontkomen. Er werd direct een zoekactie opgestart waarbij een helikopter van de politie en een politiehond met geleider assisteerden. Uiteindelijk werd ook de derde verdachte in de omgeving aangehouden.

De drie mannen, één uit Rotterdam van 37 jaar en twee uit Tilburg van 25 en 38 jaar, zijn naar het politiebureau gebracht waar zij de nacht doorbrachten. Via een autosleutel werd de auto waarmee ze gekomen waren gevonden en in beslag genomen.

Recentelijk sloegen koperdieven ook al toe bij de sacristie van de Heilige Oda parochie. Daar werd onder andere een koperen regenpijp gestolen.

Post article

Post article