Search
Close this search box.

Drie mannen opgepakt door politie voor witwassen

Weer drie verdachten opgepakt voor woningovervallen
Foto: Pixabay CC0

Twee mannen (47- en 70 jaar) uit Helmond en een man uit Son en Breugel (22 jaar) zijn gister door de politie opgepakt omdat zij verdacht worden betrokken te zijn bij witwassen.

Op donderdagavond hield de politie in de Helmondse wijk ’t Haagje twee mannen aan. Diezelfde avond hield de politie iook een man uit Son en Breugel aan. De drie mannen worden verdacht van witwaspraktijken en zouden alle drie familie van elkaar zijn. Dat meldt de politie, die de operatie uitvoerde in samenwerking met de gemeente Helmond en de Belastingdienst.

Huiszoekingen in Helmond

Al geruime tijd hadden de politie, gemeente en Belastingdienst de drie mannen op het oog wegens een vermoeden van crimineel verkregen vermogen. De twee verdachten uit Helmond houden zich mogelijk ook nog bezig met de handel en het bezit van verdovende middelen. Bij huiszoekingen bij de mannen uit Helmond bleek dat er onder andere enkele duizenden euro’s aan contant en verdovende middelen in huis was. Deze vondst werd mede gedaan door ondersteuning van een drugshond.

Naast de vondst in de huizen werd ook een auto meegenomen door de instanties en worden zij ook verdacht van uitkeringsfraude. Medewerkers van Enexis hebben de stroom van de huizen afgesloten omdat er geknoeid zou zijn met de energiemeters. De huizen waren tevens ingericht als café, waarbij ook een bezoeker aan is getroffen. Dit gaan de gemeente Helmond en de Belastingdienst verder onderzoeken.

Hennep

In een loods in Helmond, waar de man uit Son en Breugel een garagebedrijf huisveste, is onderzoek gedaan. Daar zijn in kader van het onderzoek zeven auto’s in beslag genomen. Ook een jetski, een scooter, een bootje, de administratie en computers moesten mee. In de loods werden ook 400 hennepplanten aangetroffen die geen verband hadden met de zaak, maar wel nader onderzocht zal worden.

De drie verdachten worden de komende dagen verhoord en blijven in voorlopige hechtenis.