Search
Close this search box.

Drie mannen opgepakt na grote vondst illegaal vuurwerk

Voorbeeld van zwaar illegaal vuurwerk, een cobra
Foto: Wikipedia CC0

Drie mannen uit Veghel (18 jaar), Eindhoven (39 jaar) en Son en Breugel (21 jaar) zijn aangehouden in een groot onderzoek naar illegaal vuurwerk.

Maandag 16 januari is een 18-jarige verdachte uit Veghel aangehouden in het onderzoek. Eerder hield de politie al een 39-jarige verdachte uit Eindhoven en een 21-jarige verdachte uit Son en Breugel aan. Zij zitten nog in voorlopige hechtenis.

13 december ontving de politie een melding van een bedrijf op de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven. Op het adres werd een verdachte pallet afgeleverd. Op de pallet zaten 5400 Cobra’s. De politie startte daarom een onderzoek. Op 15 december nam de politie nog eens 1100 cobra’s in beslag in in Boekel, Het vuurwerk stond midden in een woonwijk opgeslagen.

Nog meer illegaal vuurwerk

Op 19 december hield de politie twee verdachten aan. Een man uit Eindhoven en een man uit Son en Breugel. Na de aanhoudingen doorzocht de politie twee garageboxen in Eindhoven. Daar werd nog eens ongeveer 1500 kilo aan illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

De twee verdachten worden verdacht van de illegale invoer van massa explosief vuurwerk en zitten nog in voorlopige hechtenis. De aangehouden 18-jarige man uit Veghel is inmiddels vrijgelaten, maar is nog steeds verdachte in de zaak. Meerdere aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.