Droom Apollo in duigen: ‘kampioenschap’ zonder glans

De achterkant van het shirt van handbalvereniing Apollo
Foto: Ons Son en Breugel

De Heren 1 van handbalvereniging Apollo zien hun succesvolle opmars richting de handbaltop abrupt eindigen, nu de handbalbond besloten heeft om de competitie te beëindigen. Het team eindigt bovenaan, maar is geen kampioen.

Het bondsbestuur van het NHV heeft vandaag een moeilijke beslissing genomen. Door de maatregelen omtrent het coronavirus ziet de bond zich genoodzaakt om de huidige competities te beëindigen. Dit betekent voor de Heren 1 van handbalvereniging Apollo dat zij als eerste eindigen op de ranglijst van de tweede divisie. Maar de glans is er wel af: er worden dit jaar geen kampioenen uitgeroepen en promoveert/degradeert ook niemand.

Ook de landelijke beker eindigt met een domper. Het team zou eigenlijk op 18 maart in eigen uit aan moeten treden tegen de huidige landskampioen Green Park/Handbal Aalsmeer in de kwartfinales. Het bondsbestuur van de NHV heeft besloten ook deze competitie stil te leggen. Onder het team heerst een verslagen sfeer, nu hun harde werk van dit seizoen weggegooide moeite lijkt te zijn.

Post article

Post article