Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duizenden euro’s blijven beschikbaar voor Bosgebied-West

Foto:

Na diverse werkzaamheden blijft er een potje met geld over. Dit geld moet beschikbaar blijven voor Bosgebied-West.

Het college van burgemeester en wethouders hadden na diverse werkzaamheden aan Bosgebied-West (het bosgebied tussen Best en de A50) geld over. Het potje voor dit gebied, waarvan onder andere fietspaden, het rolstoelpad en parkeerplaatsen bij het Oud Meer aangelegd zijn, was 22 jaar geleden opzet en bevatte 453.780,22 euro. Het bedrag dat over is gebleven, 83.784,52 euro, zou volgens het college terug kunnen vloeien in de reserves van de gemeente.

De gemeenteraad dacht daar anders over. Het hele bedrag was beschikbaar voor het gebied en zou dat ook moeten blijven. Zo moeten honden aangelijnd worden bij ’t Oud Meer, maar mensen willen toch met hun hond gezellig de natuur in. Om de flora en fauna te beschermen opperde het CDA om het potje aan te wenden voor een honden uitlaatveld. Als voorbeeld, want voor zoveel geld alleen een honden uitlaatveld aanleggen is gekkenwerk.

Ook is de Bestseweg nog niet af. Zo is de fietsen oversteek ter hoogte van ’t Boshuys niet veilig: oversteken op een weg waar 80 kilometer per uur gereden wordt zonder duidelijke markering is wachten op ongelukken. De provincie is verantwoordelijk voor dit stuk weg. De provincie heeft toezegging gegeven hier naar te kijken. Een verkennend onderzoek voor bebording van de Bestsewg zou begin april klaar moeten zijn.


Lees meer over Bosgebied-West


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.