Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzaam distributiecentrum vindt eerste huurder

Foto: Dok Vast

Dok Vast heeft de eerste 35.000m2 van het nieuwe DC New Logic VI op Ekkersrijt verhuurd.

Het nieuwe distributiecentrum die op het oude terrein van BetonSon zal verrijzen, zal voor een deel worden gehuurd door Rhenus Logistics. Geen onbekende voor de ontwikkelaar en Ekkersrijt: Rhenus huurt nu een distributiecentrum van Dok Vast van 55.000m2 op het bedrijventerrein.

“Wij zijn verheugd dat we op de logistieke hotspot Ekkersrijt door de tweede keer een Europees Distributie Centrum (EDC) aan Rhenus mogen verhuren” zegt Jos Klanderman, Managing Director van Dok Vast aan Transport Online.

De totale oppervlakte van het nieuwe distributiecentrum zal ongeveer 80.000m2 bedragen. Er is zelfs nog een mogelijkheid om het distributiecentrum uit te breiden met nog eens 21.000m2. De eerste vierkante meters zullen in november van dit jaar opgeleverd gaan worden.

Duurzaam

Het nieuwe pand zal uitgerust worden met duurzame middelen, zoals LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie in de gevels en daken, een warmtepomp en de mogelijkheid om in een later stadium zonnepanelen te plaatsen.

Dok Vast heeft samen met partners Habeon Achitecten, Heembouw en Raimond Weenink Bedrijsmakelaardij eerder al distributiecentra gerealiseerd voor Tesla en Nokia. Beide panden zijn de duurzaamste distributiecentra van Europa met een vijfsterren outstanding BREEAM-certificaat. Het nieuwe pand op Ekkersrijt krijgt ook een BREEAM-certificaat.

Lees ook