Search
Close this search box.

Een beetje regen houdt deze buurtbarbecue niet tegen

Foto: Ons Son en Breugel

Voor buurtplein ’t Eigen in Breugel maakt een windje en wat nattigheid niks uit, gezelligheid bij de buurtbarbecue is veel belangrijker.

Son en Breugel heeft enkele weken kunnen genieten van heerlijk weer, maar de afgelopen tijd is het wat minder zonnig. Buurtplein ’t Eigen in Breugel organiseerde gister een buurtbarbecue bij de van Galenstraat en zo’n 100 buurtbewoners trotseerden het grauwe weer voor een gezellige barbecue.

 

Rond 16:00 uur was iedereen zo’n beetje aangeschoven en werd er geborreld en gebabbeld. Er waren ook mensen van de Doormanlaan, Piet Heinlaan en de Van Speijklaan, waaronder enkele bewoners die hier vanaf het eerste uur in 1969 wonen. Maar in 48 jaar zijn er velen gegaan en gekomen. De laatste tijd zijn er nogal wat nieuwe mensen komen wonen, dus een mooie gelegenheid kennis met ze te maken.

 

Voor 10 euro konden volwassenen zich inschrijven voor de buurtbarbecue, kinderen mochten meedoen voor 5 euro. Voor het eten werd gezorgd, maar de buurtbewoners werd vriendelijk verzocht eigen drank mee te nemen. Zo had iedereen wat wils. Ook werden zelf zeilen, tenten, tafels en stoelen bij elkaar verzameld en zorgde DJ Luuk Peters er voor dat het feest compleet werd. Erik Knottnerus nam zelfs even de microfoon ter hand om de buurt te vermaken met zijn meezingers.

 

 

Rond 19:00 uur verscheen toch nog even de zon, waardoor de buurtbewoners uit konden buiken onder het genot van een koele versnapering en wat warme zonnestralen. Rond 22:30 uur droop de oudere garde af, maar de jongelui hebben tot in de late uurtjes zichzelf vermaakt.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play