Een en al show bij het Showfestival van de Dommelsoppers

Een en al show bij het Showfestival van de Dommelsoppers
Foto: Ons Son en Breugel

Veel energie, strakke danspakjes en flitsende moves: de tent was tijdens het Showfestival op het Kerkplein het domein van dansverenigingen uit de regio en daarbuiten.

Iedere zondag na de laatste zittingsavond transformeert de tent op het Kerkplein in Son in een danstempel. Dan nemen de dansers en danseressen van carnavalsvereniging de Dommelsoppers de teugels in handen en nodigen showdansverenigingen uit de buurt uit om mee te doen. Zij krijgen de kans om in een vriendschappelijke sfeer op een groot podium hun dans te tonen aan een deskundige jury.

De bonte verzameling dansers en danseressen zijn zowel dichtbij als ver weg gevestigd. Verenigingen zoals Happy Generation uit Veldhoven en DSV Sunrise uit Sint-Oedenrode waren zo in Son. De Dommelsoppers zelf en show- en dansvereniging Avanti was het zelfs een ’thuiswedstrijd’. Verenigingen zoals Mountain Dancers uit Alverna en dansgarde Iseldonk uit Ulft moesten aanmerkelijk langer rijden om op te mogen treden.

Na iedere dans kon even bijgekomen worden in de snikhete tent. Juryleden Cilla Niekoop en Peter Rost (bekend van de popgroep Ch!pz) gaven bij ieder optreden om beurten hun opbouwende kritiek om de dansen nog beter te maken. Dit stimuleert de dansers en danseressen nog harder te werken om hun dans beter te maken. Voor vele verenigingen belangrijk, gezien de komende maanden gestreden gaat worden om titels en EK tickets.

Kan je geen genoeg krijgen? Kijk op onze Instagrampagina voor nog veel meer. Of blik terug, naar de editie van 2017.

Post article

Post article