Search
Close this search box.

Een muzikaal dank van onze harmonie

Foto: Harmonie Pro Honore Et Virtute

“Zo mooi dat jullie dit elk jaar weer ons doen, het was een geweldige avond”.

Met een brede lach op hun gezicht, zag Hans Waals van harmonie Pro Honore Et Virtute afgelopen vrijdagavond vele gasten weer naar huis gaan. Want wat was het inderdaad weer een prachtige muziekweekend. Traditiegetrouw dankt Pro Honore et Virtute aan het eind van elk jaar ons als bewoners van Son en Breugel waar ze het allemaal voor en mee doen met twee mooie concerten.

Op vrijdagavond werd in een bomvol Vestzaktheater het besloten Grand Merci verzorgd. Een terecht Grand Merci aan de vele Vrienden van de Harmonie, die het met hun financiële en morele steun mede mogelijk maken dat Son en Breugel over maar liefst 7 geweldige muziekgezelschappen in een muziekstichting beschikt. Drie daarvan speelden de weekend de sterren van de hemel.

Foto: Harmonie Pro Honore Et Virtute
Foto: Harmonie Pro Honore Et Virtute

Op vrijdagavond speelde allereerst het Harmonieorkest onder leiding van Martien Maas zowel enkele winnende succesnummers van het afgelopen concours als ook een prachtige medley van Ennico Morricone. Dit laatste als eerbetoon aan de vertrekkend voorzitter Henk Hulsen, die na zes jaar per 1 december 2016 het stokje over heeft gegeven aan Henk Vogels. Zichtbaar geraakt door deze muziek een mooi moment om stil te staan wat Henk ruim zes jaar voor de Harmonie heeft betekend. Met het geweldige nummer Dixieland Jamboree kreeg onze Harmonie ook de Vrienden aan het swingen op hun stoel.

Mooi ook om ook het seniorenorkest Sonore van PHEV op het podium te zien. Daar was ook alle reden toe. Vanwege zijn enorme verdiensten als docent en als muzikaal leider bij inmiddels vele muziekgezelschappen van PHEV, waaronder maar liefst 25 jaar dirigent van Sonore, werd Harrie Scheutjens onderscheiden als Erelid van PHEV. Zoals Henk Vogels terecht stelde “Met ere een echte Pro Honore-man.” Ook werd afscheid genomen van de docenten Will Wijnen en Bouke Konings-Bekers. Twee docenten die zich niet alleen hebben ingezet voor de kwaliteit van onze vaak nog zeer jonge muzikanten, maar hen ook de passie voor muziek en samenspelen heeft leren waarderen.

Foto: Harmonie Pro Honore Et Virtute
Foto: Harmonie Pro Honore Et Virtute

Nog was de koek vrijdagavond niet op. Na meer dan tientallen jaren trouwe inzet heeft Ties van Gorp, ‘de Voice of Pro Honore et Virtute’, zijn functie van spreekstalmeester met pijn in zijn hart neergelegd. Voor de laatste keer presenteerde dit Erelid van Pro Honore et Virtute op zijn bekende wijze met verve de avond. Ties, bedankt. Voor het laatst op het podium als voice. Het zal wel even wennen zijn voor de Harmonie.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Op zaterdagavond tijdens het Benefiet Dorpsconcert liet een gelegenheidsorkest van onze eigen Opleidingsharmonie, met jeugdige muzikanten van het Gerwens Muziekkorps en Fanfare St Caecilia uit Lieshout onder leiding van de dirigenten Mari van Gils en Raymond Sondagh horen dat ze flink in de jeugd investeren. Met hun vertolking van prachtige bekende populaire nummers van bijvoorbeeld Adele, musicals, de opera Carmen en zelfs het thema van Sesamstraat bewezen zij ook deze avond dat je ook met een harmonieorkest prachtige moderne muziek kan maken waar de vonken van af springen. “De toekomst is er al, die speelt nu voor u op het podium”, zoals presentratrice Sanne uit Gerwen helemaal terecht zei.

Foto: Harmonie Pro Honore Et Virtute
Foto: Harmonie Pro Honore Et Virtute

Naast het danken van onze bewoners stond het benefiet Dorpsconcert dan ook in het teken van ondersteuning van deze jeugd. Door een succesvolle inzameling en een geslaagde actie ‘Heel PHEV Bakt’ is de uitvoering van een prachtig Music in Blue met de jeugd in 2017 weer een stap dichterbij.

Op nu naar 2017 voor de Harmonie met twee prachtige evenementen in het vooruitzicht. Maestro op 10 juni en Music in Blue na de zomer worden weer topavonden voor ons als publiek. Maar ook nog dit jaar kunnen we volop genieten. Op zondag 18 december geven vanaf 13:30 uur in het Vestzaktheater de slagwerkers van de Malletgroep een prachtig Drie-luik concert. Voor details zie de agenda in deze krant. U bent van harte welkom.Lees meer harmonie Pro Honore Et Virtute