Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een pretpark in Nuenen?

Foto: Pixabay

De Nuenense Krant komt met een opmerkelijk bericht: Nuenen krijgt een pretpark.

Het pretpark zou op recreatiegebied de Gulbergen, vlakbij dierentuin Dierenrijk, gebouwd gaan worden. Diverse buitenlandse investeerders willen geld steken in het park, waarbij onder andere de grootste achtbaan van Brabant gebouwd moet worden.

‘Bravo Magic World’, zoals het park zou moeten gaan heetten, is nog niet als handelsnaam vastgelegd. Vele mensen denken daarom ook dat het een flauwe grap is van de krant, maar de krant houdt stug vol. Op zaterdag 14 november zou er een bijeenkomst worden gehouden voor omwonende om het plan uit te leggen.

Libéma, uitbater van Dierenrijk Europa, zou grootse plannen hebben. Zo moeten er honderden vakantiehuisjes komen en een groot evenemententerrein. Dierenrijk Europa, Bravo Magic World en alles wat er om heen hangt moet een economische en toeristische trekpleister worden voor de regio.

Son en Breugel zou ook flink kunnen verdienen aan een pretpark. Een toeristische trekpleister zet een gebied op de kaart, zoals bijvoorbeeld ook de Efteling doet voor Loon op Zand. Maar denk bijvoorbeeld ook aan hotelovernachtingen en restaurants. Ook levert een pretpark veel banen op voor de regio.