Een speciale Ons Dorp Kwist dit jaar: Thuis-voor-de-Buis

Nog maar een klein maandje en dan is het zover: de kwisavond van Ons Dorp Kwist editie zes gaat 5 oktober 2018 van start.
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Sinds 2013 organiseren wij in de maand oktober Ons Dorp Kwist, een evenement waar vele dorpsbewoners ieder jaar weer met veel plezier aan deelnemen. Dit jaar zou op 9 oktober aanstaande de achtste editie plaatsvinden.

Helaas heeft COVID-19 roet in het eten gegooid en kan de kwis op de manier zoals Son en Breugel gewend is niet doorgaan. De teams die reeds ingeschreven hebben voor deze kwis ontvangen hun inschrijfgeld vóór 15 september retour.

De organisatie is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben een alternatief bedacht wat binnen de richtlijnen van het RIVM valt: 

Ons Dorp Kwist Thuis-voor-de-Buis

Dit is een thuiskwis, echter in een totaal andere vorm dan de thuiskwis die zij in april jongstleden organiseerden. Het gaat bij Ons Dorp Kwist Thuis-voor-de-Buis om parate kennis. Opzoeken is niet mogelijk, daar is geen tijd voor aangezien men direct het juiste antwoord moet kiezen. Voor deze kwis is als uitgangspunt genomen dat het in kleine huiselijke kring gespeeld kan worden. 

Ons Dorp Kwist Thuis-voor-de-Buis is dus een soort pubkwis en start op 9 oktober om 20:00 uur. Vanaf 6 september 00:01 uur kun je je hiervoor inschrijven. Een uniek evenement in Son en Breugel, dit wil je niet missen.

Je kunt genieten van een kwisavond die live vanuit de studio wordt gepresenteerd. Een ludieke partyshow die met show en entertainment wordt omlijst en waarbij deelnemers op een interactieve manier betrokken kunnen worden. De mogelijkheid bestaat om actief te reageren middels het insturen van foto’s en/of tekstberichten en ook kan er muziek aangevraagd worden die in de pauze gedraaid wordt.

Door de kwismaster worden gedurende de avond vragen gesteld, verdeeld over zes rondes. Je hebt steeds vijftien seconden om de meerkeuzevraag te beantwoorden. Nadat je je antwoord ingetoetst hebt zie je meteen of het goed of fout was. Ook kun je zien hoe je scoort ten opzichte van andere deelnemers. 

Per ronde kunnen er leuke prijzen verdiend worden en aan het eind van de avond wordt duidelijk wie als beste gescoord heeft en als winnaar van Ons Dorp Kwist Thuis-voor-de-Buis uit de bus komt. De nummers 1, 2 en 3 worden uiteraard ook beloond met een mooie prijs. 

Ons Dorp Kwist Thuis-voor-de-Buis vindt plaats op 9 oktober aanstaande. Om 20:00 uur start het programma, vanaf 19:00 uur is er een livestream met de studio. De kosten voor deelname zijn 10 euro per thuisteam. 

Doe je ook mee? Schrijf je dan snel in via www.thuisvdbuis.nl en ontvang je inschrijfbewijs. 

Post article

Post article