Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een stukje Son en Breugel aanwezig bij eerste vaart Waterengel

Rondvaartboot de Waterengel in het kanaal
Foto: De Waterengel

Omdat de haven van Son nog gesloten is, vertrekt zaterdag 9 maart Rondvaartboot de Waterengel voor een eerste echte ‘zorgvaart’ vanuit haven WSV Viking in Den Bosch. 

Met Kevin Keepers als één van de eregasten op deze vaart, gesponsorde vlaai namens Houwens Vlaai en vele vrijwilligers uit Son en Breugel, heeft het echter tóch een Son en Breugels tintje. Om 10:30 uur is iedereen die eerste tocht wil uitzwaaien welkom in de haven in Den Bosch. Verwelkomt door een shantykoor zal de boot rond 11:30 uur het startschot krijgen door ‘mister startschot’ Johan Vlemmix.

De boot zal met twee eregasten in een rolstoel en twee eregasten met dementie, samen met hun naasten, een korte tocht maken over de Ertveldplas. De eregasten zijn lang betrokken bij het project door eigen inzet of dat van hun naasten. Na de tocht mogen overige aanwezigen ook nog even een klein stukje mee varen. Na bijna 5 jaar sinds de start van de droom van Nancy van Heeswijk en Franc Speetjens is het dan eindelijk zo ver dat hun speciale rondvaartboot de Waterengel kan gaan varen.