Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een vliegende start met je pup bij Martin Gaus

Foto: Ons Son en Breugel

Een nieuwe toevoeging aan de familie is altijd aanpassen, vooral als het gaat om puppies.

Een puppy verlaat na ongeveer zeven, acht weken het nest waarbij de puppy verhuist naar een nieuw huis. Weg bij de moeder is altijd spannend, voor zowel de puppy als het gezin waar de pup terecht komt. Het is dan ook belangrijk dat de puppy goed op zijn of haar pootjes terecht komt.

IMG_2145

De beste manier om de hond de best mogelijke start te geven die hij of zij verdient, is om een puppycursus te volgen. Gelukkig heeft Son en Breugel een goede hondenschool, de Martin Gaus Hondenschool. Gelegen aan de Bestseweg naast de snelweg A50 is de hondenschool makkelijk toegankelijk voor iedereen.

Een puppycursus van Hondenschool Martin Gaus is een compleet pakket, met praktische en theoretische aspecten. Als pup van zeven tot 12 weken is het belangrijk om meteen aan de slag te gaan met leren, zeker omdat de pups in deze periode razendsnel leren.

IMG_2153

In vier lessen op de Hondenschool wordt de hond klaargestoomd voor de wijde wereld. Ervaren hondentrainers staan baasjes, soms hele gezinnen, bij in de eerste stappen. Basiselementen zoals zonder trekken meelopen met de baas, zitten, liggen, maar vooral socialiseren en afleiding negeren worden in vier praktijklessen aangeleerd aan de hond. Daarnaast omvat het pakket ook ‘huiswerk’, waarbij baasjes thuis aan de slag moeten.

Een puppycursus, vooral de eerste les, is voor de pup een vermoeiende aangelegenheid. Denk terug aan je eigen eerste schooldag: veel prikkels en afleiding. Door het juiste toongebruik (hoge stem met speelse intonatie) en gebruik van plezier, spel en snoepjes als beloning leer je de pup de aandacht bij de baas te houden. Het gebruik van handen en vingers werkt de interesse van de pup, vooral als de handen en vingers naar hondensnoep ruiken.

IMG_2168-2

Maar natuurlijk hebben baasjes veel vragen over hun nieuwe familielid, waarbij de hondentrainers van Hondenschool Martin Gaus praktische informatie meegeven. Dit gebeurt allemaal in een ontspannen sfeer zonder baasjes af te rekenen op ‘fout’ gedrag, daarvoor zijn ze immers op puppycursus gaan. Iedere pup is anders en vergt dan ook maatwerk.

Want een puppycursus is natuurlijk voor de pup, maar ook net zo belangrijk voor de baas. En na de cursus begint natuurlijk het echte werk.

Opgeven voor een puppycursus van Hondenschool Martin Gaus kan via de website. Wekelijks beginnen nieuwe cursussen die gehouden worden op woensdagmiddag vanaf 13.45 uur.