Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste open overleg over bestuurlijke toekomst achter gesloten deuren

Eerste open overleg over bestuurlijke toekomst achter gesloten deuren
Foto: Wikipedia CC0

De provincie heeft de touwtjes in handen genomen voor de bestuurlijke toekomst van Nuenen, een proces dat 28 augustus van start gaat.

In een brief, verzonden op 11 juli j.l., kondigde Gedeputeerde Staten aan in open overleg te willen treden met de gemeentes Eindhoven, Nuenen en Son en Breugel over de bestuurlijke toekomst. De provincie heeft een zogenaamde ARHI-procedure opgestart om zelf de regie te kunnen voeren in de bestuurlijke toekomst van Nuenen. Op 28 augustus zal de provincie beginnen met het eerste informatieve bijeenkomst in Den Bosch tussen de colleges van de drie gemeentes, achter gesloten deuren.

Het eerste gesprek in het open overleg zal dus plaatsvinden achter gesloten deuren. In een vergelijkbaar proces in Noord-Holland, waarbij gekeken wordt naar herindeling van de Gooi en Vechtstreek-gemeentes, vindt het open overleg plaats in een openbare setting. Arnoud Reijnen, woordvoerder van de Commissaris van de Koning, zegt in reactie op vragen van Ons Son en Breugel: “iedereen neemt beslissingen op basis van wat goed lijkt en dit is besloten.” Dat twee verschillende provincies twee verschillende opvattingen hebben over de definitie van een open gesprek neemt Reijnen voor kennisgeving aan.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play