Search
Close this search box.

Eerste successen stichting Doorpakken feestelijk gevierd

Speach van stichting Doorpakken voorzitter Hans Spooren
Foto: Ons Son en Breugel

Genodigden hieven op vrijdag 2 februari het glas in het voormalige Vestzaktheater om het succes van stichting Doorpakken te vieren. In enkele jaren tijd heeft de stichting jongeren met een rugzakje een dak boven hun hoofd gegeven, begeleiding verzorgd en soms zelfs doorstroming naar reguliere woonvormen kunnen faciliteren.

Het vijfjarige jubileum van stichting Doorpakken werd gevierd, zes jaar na de oprichting. Om het succes te vieren, want tientallen jongeren met een zorgbehoefte kunnen nu in de nabijheid van hun eigen sociale contacten op eigen benen staan. Inmiddels is er op twee locaties woonruimte, aan de Heistraat en de Molenstraat. En met de plannen van stichting Doorpakken komen daar nog tientallen woningen bij.

Stichting Doorpakken heeft samen met het RAC (Regionaal Autisme Centrum), woonstichting ‘thuis en de gemeente Son en Breugel dit succes weten te realiseren. “Het gaat om de drie w’s”, licht voorzitter Hans Spooren toe. “Wonen, werken en welzijn voor jongeren met een beperking. Wij vonden Paulus Oerlemans van ‘thuis aan onze zijde. Hij stond open voor nieuwe ideeën voor een doelgroep waar nog niks voor was in Son en Breugel.”

Een plekje gevonden

Nu, zes jaar later, wonen de jongeren met veel plezier in Son en Breugel. Ze krijgen, afhankelijk van hun behoefte, zorg en begeleiding naar werk. Dit heeft inmiddels vruchten afgeworpen: sommige jongeren zijn doorgestroomd naar een ‘reguliere’ woonvorm, vinden werk en liefde. Er zijn nieuwe gezichten bijgekomen in de woongroepen die zo een plekje weten te vinden in de groep. Ze gaan nog altijd samen koken en leuke dingen doen, binnen en buiten de gemeenschappelijke ruimtes.

Het blijft niet bij de handjevol successen als het aan de stichting ligt. De plannen voor tientallen appartementen voor jongeren die zorg nodig hebben liggen klaar. De Ruysdaelstraat is daarvoor de uitgelezen plek, waar ’thuis een nieuw gemengd appartementencomplex wil gaan bouwen zodra de tijd er rijp voor is.