Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eigenaars Il Ponte zetten restaurant in de etalage

Foto: Rutger van der Heijden

Eddie van de Wiel en zijn vrouw Carmen willen stoppen bij hun Italiaanse restaurant Il Ponte aan het Raadhuisplein. Zij willen het stokje over gaan dragen aan iemand anders.

Het langst bestaande horecabedrijf in Son en Breugel met dezelfde eigenaars opende 32 jaar geleden haar deuren in de Kanaalstraat, het pand waar nu Dolce Vita zit gevestigd. Na 10 jaar verhuisde het bedrijf naar het Raadhuisplein, midden in het centrum van Son. Het bedrijf is al die tijd succesvol geweest.

In 32 jaar is er genoeg gebeurd bij Il Ponte. Carmen kan de dag dat ze voor Frits Philips mocht serveren nog goed herinneren. “Wie kan zeggen dat Frits Philips is wezen eten? Il Ponte!” Maar de restauranthouders hebben hart voor al hun gasten. “Wat wij belangrijker vinden is dat wij klanten hebben die al 32 jaar regelmatig komen eten. Mensen verhuizen naar Friesland, België, Duitsland, maar komen altijd nog graag een keertje bij ons eten.”

Gasten praten nog altijd veelvuldig over de bijzondere tafels die Il Ponte had. Tafels van 8 centimeter diep met een glasplaat eroverheen, waarbij het ‘interieur’ van de tafel regelmatig wisselde. Ook was Il Ponte het eerste restaurant in Nederland waar halogeenverlichting werd gevoerd. Tegenwoordig gebruiken ze speciale Philips Hue lampen, waardoor het hele restaurant met een druk op de knop van kleur kan veranderen.

Eddie en Carmen zoeken iemand die het restaurant over willen nemen, zonder tussenkomst van makelaar of tussenpersonen. “Ik weet het niet en heb niet veel zin om met ‘makelaars’ in zee te gaan omdat hun belang alleen maar hun eigen binnenzak is. Als iemand zelf geïnteresseerd is in overname, kan contact opgenomen worden met mij.”

Maar haast hebben ze niet. “Ik denk dat we ook het 33e jaar nog zelf mee gaan maken, hiermee aangevende dat er niet per se haast bij is.”