Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eindelijk een handtekening onder bouwplannen Aldi- en Stoklandlocaties

Eindelijk een handtekening onder bouwplannen Aldi- en Stoklandlocaties
Foto: Ons Son en Breugel

Het heeft bijna 20 jaar geduurd, maar eindelijk staat dan toch de handtekening onder een overeenkomst tussen gemeente en bouwbedrijf van Stiphout over de realisatie van 57 woningen.

Bouwbedrijf Gebr. van Stiphout kocht in 1998 al het brugwachtershuisje op langs het kanaal met als doel om ooit de locatie te kunnen herontwikkelen. Nu, 19 jaar later, zetten wethouder Robert Visser en projectontwikkelaar Marcel Merks hun handtekening onder de overeenkomst.

Toen de Aldi verhuisde van de Nieuwstraat naar de Heistraat (als onderdeel van een groter plan opgesteld bij de aanleg van de A50) gingen de gemeente en van Stiphout om tafel zitten om de locatie in te gaan vullen. “We hebben zitten puzzelen hoe we dit in elkaar gingen zetten,” zei wethouder Robert Visser. “Er lag een plan waar een fors aantal woningen in zat. Deze concentratie konden we niet op een goede manier realiseren. Het was te massief, maar ook verkeerstechnisch kwam het niet goed uit.”

Door out-of-the-box te denken werd besloten de oude locatie van de Stoklandschool erbij te trekken om het bouwvolume te optimaliseren. Door beide locaties te bebouwen ontstaan er 57 nieuwe woningen. In Son verrijzen 21 sociale appartementen in een deels vierlaags gebouw, 8 tweekappers langs het kanaal en 10 rijtjeswoningen op de oude Aldi locatie. Breugel zal verrijkt worden met 6 tweekappers, 2 vrijstaande woningen en twee keer vijf sociale rijtjeshuizen.

De woningen worden als eerste woningen in Son en Breugel standaard gasloos geleverd, vooruitlopend op de intentie om vanaf 2050 alle woningen afgesloten te hebben van het gasnetwerk. Door de mix van sociale koopwoningen en woningen in het middensegment hoopt de gemeente een gemêleerd gezelschap van jong en oud een woning aan te kunnen bieden in Son en Breugel.

Geïnteresseerden kunnen op op 7 december op een nader bekend te maken locatie informatie op komen doen voor het bouwproject in Breugel. Op 14 december zal een informatieavond worden gehouden voor de woningen in Son, eveneens op een nog vast te stellen locatie. Meer informatie kan gevonden worden op de speciale website.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play