Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 Eindhovense… uuh Sonse bedrijven

Viaduct Ekkersrijt
Foto: Ons Son en Breugel

Welkom bij *bedrijfsnaam* Eindhoven. Wacht, hebben wij iets gemist? We reden net een bordje met Son en Breugel voorbij.

Wij als trotse inwoners van Son en Breugel doen graag de naam van ons dorp eer aan. Maar bedrijven hechten hier helaas wat minder waarde aan. Dat blijkt maar weer als Ons Son en Breugel een rondje Ekkersrijt doet, op zoek naar bedrijven die liever gehoopt hadden zich in Eindhoven te kunnen vestigen.

IKEA Eindhoven Son
Foto: Ons Son en Breugel
  • IKEA

Misschien wel de grootste schuldige. Hoewel bij binnenkomst de vlaggen van Nederland, Zweden en Son en Breugel wapperen bovenin de vlaggenmast, schaamt IKEA zich waarschijnlijk voor hun vestigingslocatie. Want IKEA Eindhoven staat toch echt in Son. Ook is er in het verleden een fotowedstrijd gehouden waarin de mooiste foto’s van Eindhoven ingestuurd konden worden, waarbij een zwart-wit foto van het Evoluon in Eindhoven won.

Mediamarkt Eindhoven Son Ekkersrijt
Foto: Ons Son en Breugel
  • Mediamarkt

Eindhoven kreeg een tweede vestiging in Eindhoven. ‘Leuk, waar komt dit filiaal dan te staan?’ ‘Eindhoven Ekkersrijt.’ In de eerste plaats heeft Eindhoven dus geen tweede vestiging gekregen, en in de tweede plaats hoort Ekkersrijt niet bij Eindhoven. Omdat het in Son zo lekker rustig is, is de electronicagigant in Son neergestreken om hun klanten beter van dienst te zijn. Maar Son is waarschijnlijk net iets te rustig om officieel in de naam voor te komen.

KPN XL Eindhoven Son
Foto: Ons Son en Breugel
  • KPN

De winkel op Ekkersrijt is (in onze ervaring) een goede winkel. Je wordt snel geholpen, de sfeer is er prettig en de meeste spullen hebben ze gewoon op voorraad. Alleen jammer dat het filiaal officieel ‘KPN XL Eindhoven’ heet. Als je vanaf de snelweg Ekkersrijt in komt gereden, staat er toch echt een blauw bord met witte letters waar ‘Son en Breugel’ op staat. Geeft niks hoor KPN, we houden nog steeds van je als je zo’n goede service blijft geven.

Staples Eindhoven Son
Foto: Ons Son en Breugel
  • Staples

Even kantoorbenodigdheden inslaan, zoals toner, papier of mappen. Dat kan bij Makro Best (dat dan weer wel), maar ook bij Staples Eindhoven/Son. Sinds een paar jaar heet het bedrijf pas zo, maar daarvoor heette het ook al Office Centre Eindhoven dus wat dat betreft zijn ze wel consistent. Het markante gebouw valt op, maar de naam valt ons des te meer op, gezien Son op de tweede plaats staat.

Rhenus Logistics Eindhoven Son
Foto: Ons Son en Breugel
  • Rhenus

Enkele jaren geleden verrees een enorm distributiecentrum op het oude terrein van BetonSon, 55.000 vierkante meter om precies te zijn. De prachtige letters aan de zijkant van het gebouw lezen ‘Rhenus’. Maar wie op de website van Rhenus zoekt naar hun filiaal in Son en Breugel, vindt niks. O wacht, bedoel je Rhenus Eindhoven met een adres in Son? Hopelijk maken ze niet nogmaals dezelfde fout als ze (naar verwachting) eind dit jaar hun tweede distributiecentrum openen op steenworp afstand.

Leuk detail: Ekkersrijt ligt wel in Eindhoven! Ekkersrijt ligt alleen iets verderop, als zijweg van de Oirschotsedijk naast het beekje Ekkersrijt.

Hebben we een bedrijf gemist? Laat het ons weten op Facebook of Twitter.


Lees meer over Ekkersrijt