Zoek
Sluit dit zoekvak.

ELE Rally raceweekend, vanaf 24 mei terug op het Kerkplein

Proef op Ekkersrijt van de ELE RAlly
Foto: Ons Son en Breugel

Het ELE Rally weekend belooft een spektakel van formaat te worden voor autosportliefhebbers, met een uitdagend tijdschema en een scala aan activiteiten voor fans. Hier is wat je moet weten om het meeste uit dit adrenaline-gedreven evenement te halen.

Op vrijdag 24 mei, schieten de motoren om 18:26 uur af vanaf het Kerkplein. De competitie begint met de klassementsproeven KASS Gehamie Helmond en Lierop. Na een tussenstop worden deze uitdagingen nogmaals in het donker aangegaan, met de eerste equipe die om 23:30 uur de auto in het Parc Fermé parkeert. De startvolgorde is als volgt: de Opel ELEctric Rally trapt af, gevolgd door de WRC Demo, de Rally, en tot slot de Historics.

Op zaterdag 25 mei herleeft de actie om 12:37 uur vanaf het Kerkplein in Son, na een grondige service van de auto’s. De beruchte klassementsproeven Strijpse Kampen (op een militair terrein, niet toegankelijk voor publiek), Spoordonk en Wintelre wachten op de deelnemers. Let op, vanwege de actieradius zal de Opel ELEctric Rally niet deelnemen aan klassementsproef Wintelre. Na de tweede service van zaterdag zullen deze proeven opnieuw worden gereden, met een extra uitdaging op de derde en laatste keer Strijpse Kampen later op de avond.

Het tijdschema van voorgaande jaren wordt dit jaar omgedraaid omgedraaid met KP Sint-Oedenrode – KP Electrifying Opel Son – KP Strijpse Kampen. Na de laatste service wordt de rally beslist op de afsluitende klassementsproeven Sint Oedenrode en KP Electrifying Opel Son. De kers op de taart? De winnaar wordt verwacht voor het finishpodium op het Kerkplein in Son, net voor 23:00 uur.

Om goed voorbereid te zijn op dit weekend vol opwinding, kunnen fans nu al hun kaarten, info magazine en zelfs een petje online bestellen op de website van ELE Rally. Vanaf maandag 20 mei zijn deze items ook verkrijgbaar op verschillende voorverkoopadressen. Tijdens het evenement zullen er stands zijn op het serviceterrein in Veldhoven en het Kerkplein in Son, waar fans terechtkunnen voor alle benodigdheden voor een onvergetelijke ELE Rally. Nieuw dit jaar is de webshop, boordevol leuke ELE-fanartikelen, die te vinden is op www.elerally.nl.