ELE Rally wedstrijdleider Radboud van Hoek blikt vooruit in interview

ELE Rally wedstrijdleider Radboud van Hoek blikt vooruit in interview
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

De in Son opgegroeide Radboud van Hoek staat aan de leiding van de ELE Rally. Als zoon van een racevader groeide hij door tot wedstrijdleider van de rally.

Radboud vertelt in een interview met Radio S&B dat rallysport hem met de paplepel in is gegoten. “Mijn vader was vroeger al actief in de autosport. Toen was het rittensport met kaartlezer, toen hadden ze nog geen rallysport met snelheid. Dan raak je daardoor gefacineerd. Ik mocht mee als klein mannetje op stempelcontrole en zo. Zo ben ik er in gerold.” Naast Radboud en zijn vader is ook broertje Ivo van Hoek actief in de rallysport.

Nu is de ELE Rally in zijn geboortedorp neergestreken als middelpunt van de rallysport. Vanuit het Vestzak en op de locaties waar gereden wordt overziet Radboud de wedstrijd. Hij voorziet dat de strijd vooral zal gaan tussen de eerste vijf startnummers. “Rallysport is tactiek. Altijd hard rijden is niet altijd de beste tactiek dus soms moet je ietsjes inhouden om naar de rand je voordeel weer te halen. Het is niet alleen met je voet rijden maar met name met verstand.”

Radboud van Hoek heeft er in ieder geval zin in: “Het weer speelt mee en de voorbereidingen zoals we tot nu toe gehad hadden maken dat we met vertrouwen starten. Iedereen zit ook in een goede vibe, een positieve vibe.” Het weer zorgt ervoor dat de modder van vorig jaar vergeten kan worden, maar zorgt er ook voor dat stof een rol gaat spelen in de rally.

Het hele interview met Radboud van Hoek is terug te zien op onze Facebookpagina. Radio S&B zendt 24 en 25 mei live uit vanuit het zenuwcentrum van de ELE Rally en op locatie.

Post article

Post article