Er valt de komende tijd genoeg te beleven in en om de kiosk

The Oldtimers in de kiosk
Foto: The Oldtimers

Je verveelt je geen moment in ene om de kiosk met de Gerwense Dorpsmuzikanten, kunstpleinen, poeziemiddag, smartlappenkoor Rawazzi en The Oldtimers.

Zaterdag 30 juni van 20:00 uur tot 22:00 uur: De Gerwense Dorpsmuzikanten

Dit gezelschap bestaat uit 18 personen, afkomstig uit Nuenen  /Gerwen en staat o.l.v. Max Kruijzen. Het orkest speelt herkenbare populaire muziek en wordt veel gevraagd voor optredens bij evenementen en zorg instellingen. Mooie, vaak nostalgische muziek om met plezier naar te komen luisteren.

Zondag 1 juli: Kunstpleinen Ars Longa

Op en rond de kiosk op het Kerkplein en het Raadhuisplein exposeert Ars Longa hun kunst. Tegelijkertijd is het poëziemiddag van Dichters DichtBij op het Dommelbalkon in het Vroonhovenpark.

Woensdag 4 juli van 19:30 uur tot 21:00 uur: Smartlappenkoor Rawazzi

Smartlappenkoor Rawazzi is opgericht in 2001, telt momenteel  ruim 60 leden en zingt smart- en levensliederen. Het koor repeteert 1 x in de 14 dagen in de boerderij in Boerderij en staat onder de muzikale leiding van Lidy Mak.

Het koor verzorgt het jaar door tal van optredens, o.a. op Koningsdag, in verzorgings- en verpleeghuizen en natuurlijk ook op het Smartlappenfestival bij de Sonnerie, dat enkele weken geleden werd gehouden.

Donderdag 5 juli van 13:30 uur tot 16:30 uur: The Oldtimers

Het Seniorenorkest The Oldtimers uit Nuenen werd opgericht in 1996.  Oprichter en orkestleider is Willie van Bakel. In de afgelopen jaren heeft hij bereikt dat the Oldtimers niet meer weg te denken zijn in de muziekwereld.

Begonnen werd met tien leden, maar het afwisselende repertoire zorgde ervoor dat de band nu uit 24 leden bestaat. Het veelgevraagde orkest trekt voornamelijk ouderen uit de regio. Elke culturele manifestatie in de regio luisteren zij op. Omdat de ouderen tijd over hebben trekken zij ook regelmatig naar België en Duitsland.  The Oldtimers spelen een breed en internationaal repertoire van vooral gezellige  dans- en luistermuziek.

Voor alle optredens geldt, dat ze alleen doorgaan met goede weersomstandigheden. De toegang is gratis.

Post article

Post article