Zoek
Sluit dit zoekvak.

Er valt genoeg te doen op Koningsdag 2021 in Son en Breugel

Brood bakken op een stok boven een vuurtje op koningsdag
Foto: Ons Son en Breugel

Geen grootse activiteiten zoals je gewend bent op Koningsdag in Son en Breugel, maar een aangepast coronaproof programma. Met diverse activiteiten voor jong en oud kan toch op 27 april toch nog vermaken.

Reguliere activiteiten zoals het Oranjebal, de opening door het St. Catharinagilde, de kinderactiviteiten bij de Boerderij, de vrijmarkt in de Gentiaan, de viswedstrijd, het Koningsconcert en allerlei andere gezellige activiteiten moeten (weer) een jaartje overslaan. De organisatie van de Koningsdag activiteiten, het Oranjecomité Son en Breugel, heeft ondanks alle maatregelen toch nog een programma weten te maken voor 27 april 2021.

De pret is al beginnen. Op 1 april zijn voor alle groepen van de basisschool werkboekjes beschikbaar gesteld met leuke opdrachten, kleurplaten en puzzels. Ook kunnen bewoners van Zonhove aan de gang met het schilderen van gebaksbordjes. Vanaf 21 april is er een oranjequiz, wordt er een kleurplaat beschikbaar gesteld en is er een speciale kruiswoordpuzzel beschikbaar. De dag voordat alle festiviteiten van start gaan heeft café-restaurant de Zwaan een speciale Koningsnacht livestream met een bier- en wijnproeverij.

Op 27 april zijn er de volgende activiteiten in Son en Breugel:

Beiaard spelen

Na maanden van renovatie is de kerktoren als herboren. Ook de beiaard heeft bij de renovatie speciale aandacht gehad. Op Koningsdag zal de Valkenswaardse beiaardier Evert Meijs diverse liederen ten gehore brengen. Van 09:30 tot 09:55 uur worden populaire volksliedjes en kinderliedjes gespeeld. Tussen 09:55 en 10:00 uur zal, voorafgaand aan het zingen van het Wilhelmus, drie kerkklokken geluid worden. Na het Wilhelmus volgen tot 11:00 uur populaire liedjes.

Fiets versieren

Een traditie dit voortgezet wordt, alleen dan online. Kinderen kunnen thuis hun eigen fiets uitbundig versieren met allerlei oranje attributen. Leuke filmpjes van deze fiets kunnen dan gedeeld worden op social media, zoals bijvoorbeeld TikTok. Hoe het precies werkt, maakt de organisatie binnenkort bekend.

Speur- en puzzeltocht

Kinderen in Son en Breugel kunnen hun hart ophalen tijdens de speur- en puzzeltocht. In vijf verschillende wijken in Son en Breugel zullen de activiteiten plaatsvinden, zodat de drukte gespreid kan worden. Meer informatie en de routes van de speur- en puzzeltocht komt binnenkort beschikbaar.

Oranjewandeling La Sonnerie

Na het succes van de culinaire wandelingen van hotel La Sonnerie is er op 27 april een speciale oranjewandeling. Bij de wandeling kom je langs de mooiste plekjes van Son en Breugel. De organisatie heeft gezorgd voor een goed gevulde rugzak voor onderweg met een kleine verrassing. Aanmelden kan via info@sonnerie.nl.

Landelijke Koningsdag activiteiten

Koningsdag viert natuurlijk heel Nederland. Daarom zijn er naast de lokale activiteiten ook landelijke activiteiten waar inwoners van Son en Breugel aan mee kunnen doen. Zo kan iedereen thuis om 10:00 uur het Wilhelmus zingen, kunnen kinderen buiten spelen, kan het bezoek van de Koninklijke familie aan Eindhoven gevolgd worden via televisie en kan natuurlijk tussen zonsopgang en zonsondergang de vlag buiten gehangen worden.

Kijk voor alle informatie voor Koningsdag Son en Breugel 2021 op de website van het Oranjecomité.