Zoek
Sluit dit zoekvak.

Expositie ‘De Grondleggers’ van Sandra Kuijpers geopend

Expositie 'Grondleggers' van Sandra Kuijpers geopend
Foto: Ons Son en Breugel

‘De Grondleggers’, de nieuwe foto expositie van Sandra Kuijpers. Portretten van personen uit familiebedrijven die van vader of moeder op zoon of dochter over zijn gedragen en een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van het dorp.

Fotografe Sandra Kuijpers uit Son en Breugel heeft zich voor haar nieuwste project laten inspireren door de familiebedrijven in het dorp. “Nou is het zo dat ik als kind vanuit het midden van het land hier in het dorp ben komen wonen. Wat mij hier altijd opviel was het sociale aspect. Iedereen kent iedereen. Het is gezellig hier, het is klein en dat was iets wat me is bijgebleven. Wat mij ook opviel is dat we een heleboel bedrijven hebben die van generatie op generatie zijn overgegaan. Dat is natuurlijk vrij uniek voor Son en Breugel.”

Expositie 'Grondleggers' van Sandra Kuijpers geopend

Sandra wist voor ‘De Grondleggers’ vijf (voormalig) ondernemers uit Son en Breugel voor haar lens te krijgen: schoenmaker Lambert Boudewijns, slager Anton Schutjes, opticien Hugo Cooijmans, electromonteur Jan van Lieshout en horeca ondernemer Annie van der Loo. Allemaal ondernemers die hun ambacht over hebben gedragen op hun kinderen en nu het bedrijf laten floreren. Ook zijn het personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van het dorp.

Haar manier van fotograferen en bewerken waren voor sommige geportreteerden best confronteren. “De schok was groot toen ze de foto’s zagen, want ze zien er eigenlijk iets ouder uit. Maar ik heb er bewust voor gekozen om de afbeeldingen in zwart-wit te maken en ik heb bewust voor een bepaalde bewerking gekozen omdat ik de kracht en de passie neer wilde zetten van deze mensen.”

De expositie, bestaande uit een portretfoto en een foto waarbij de ambacht van de geportretteerden in beeld wordt gebracht, is nu te bewonderen in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Sandra Kuijpers exposeerde eerste al een breed portfolio van architectuur-, macro-, natuur-en landschapsfotografie, portret-, product- en bedrijfsfotografie in het gemeentehuis.