Zoek
Sluit dit zoekvak.

Extra pad in Vroonhoven voor ontsluiting Oase

Dommelbalkon
Foto: Ons Son en Breugel

Het college van B en W van Son en Breugel heeft besloten een extra pad in Vroonhoven aan te leggen voor de ontsluiting van de achteruitgang van Jongerencentrum Oase.

Om te voorkomen dat de jongeren de begraafplaats op gaan wordt langs het pad aan de zijde van de begraafplaats een haag geplaatst. Met de aanleg van dit pad en de haag komt het college tegemoet aan een gezamenlijke wens van Oase en de omwonenden.

Vermindering overlast

De ingang van Jongerencentrum Oase ligt aan een doodlopende steeg die loopt van de Dommelstraat tot aan Vroonhoven. Wanneer jongeren Oase ’s avonds via deze steeg verlaten zorgt dit voor overlast voor met name de direct omwonenden.
De in­ en uitgang is in het verleden verplaatst naar de achterkant (Vroonhoven) en dit heeft de overlast verminderd. Bij de herinrichting van Vroonhoven is deze uitgang echter weer verdwenen. Oase en de omwonenden hebben de gemeente verzocht het oude pad te herstellen.

Planning en kosten

De planning is om het pad begin september aan te leggen. Zolang de haag nog niet volgroeid is worden tijdelijk dranghekken geplaatst. Wanneer de haag voldoende gegroeid is worden de hekken verwijderd. De kosten van de aanleg bedragen € 5.250,­.


Lees meer over de Oase