Search
Close this search box.

Extra raadsvergadering gevraagd voor behoud kerkgebouw

Meerderheid gemeenteraad akkoord met aankoop kerklocatie
Foto: Ons Son en Breugel

Met alle huidige ontwikkelingen omtrent het dorpshuis wil Dorpsvisie een extra gemeenteraadsvergadering om de toekomst van de huidige kerk te bespreken.

Toen vrijdag bekend werd in de media dat maatschappelijke onderneming BOEi en de ondernemer Hans Verhagen van Prodrive beide onafhankelijk van elkaar een bod hadden gedaan op de Sint-Petrus’ Bandenkerk, heeft Dorpsvisie een extra raadsvergadering aangevraagd bij burgemeester Hans Gaillard. Dat laat de partij weten in een persbericht.

“Dorpsvisie heeft burgemeester Hans Gaillard verzocht om nog deze maand een extra raadsvergadering bijeen te roepen met het doel om het kerkgebouw in Son voor ons nageslacht te behouden. De reden om nu met spoed een extra raadsvergadering in te gelasten ligt aan het feit dat er zich nu twee serieuze kopers gemeld hebben voor de aankoop van het kerkgebouw.”

Toen de koopovereenkomst van de grond onder de kerk in Son overeengekomen was, was er haast om op schema te blijven. Nu het Kantar onderzoek uit heeft gewezen dat 69% van het dorp niet achter het huidige ontwerp voor een nieuw dorpshuis staat en nieuwe informatie naar boven is gekomen, wil Dorpsvisie nogmaals praten over de toekomst van het gebouw.

“Het CDA zet zich evenals Dorpsvisie in om het gebouw zeker nu niet te slopen maar te zorgen dat er eerst consensus is en draagvlak over de wijze waarop ons dorpshart opnieuw dient te worden ingedeeld. Daarnaast bij minimaal een van de drie coalitiepartijen is er nu beweging waar te nemen om dit pad te gaan volgen.”

Het aanvragen van een extra raadsvergadering kan wanneer minimaal vier raadsleden aangeven een extra vergadering in te willen lassen. Met vijf zetels in de gemeenteraad is dit voor Dorpsvisie eigenhandig mogelijk. Dorpsbelang deed recentelijk nog hetzelfde toen wethouder Visser zijn vertrek aankondigde. Wanneer de extra raadsvergadering gehouden zal worden, is nog niet bekend.


Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.