Search
Close this search box.

Foto’s: Extrema Outdoor, al 20 jaar om de hoek

Foto: Visualeyes/Rutger van der Heijden

Al 20 jaar is Aquabest het toneel van Extrema Outdoor, een dancefeest die iedereen in Son en Breugel wel kent.

Het evenement trekt niet alleen mensen uit Son en Breugel, maar vele nationaliteiten komen naar Aquabest om te genieten van de lekkerste dancemuziek. Voor veel jongeren uit ons dorp altijd een goed feestje om te bezoeken, op de fiets ben je immers binnen 10 minuten aan het strand van Aquabest.

IMG_3962-

Door de jaren heen is Extrema Outdoor gegroeid tot een groot festival met de editie van 2012 als hoogte- of dieptepunt, afhankelijk van wie je het vraagt. Extrema groeide uit tot een festival met grote namen als David Guetta (in 2012 nog de nummer 1 DJ van de wereld), LMFAO en andere topnamen uit de dance industrie. Het leek op een zeepbel die in 2013 knapte, want het nieuwe format met grote namen ging weer op de schop.

Grote namen

De 2015 editie, 20 jaar na de eerste editie, is de sfeer weer helemaal zoals het was. Rustig, gemoedelijk en nadruk op muziek, niet op namen. Dit zegt natuurlijk niet dat er geen grote namen zijn: Oliver Heldens, La Fuente (een lokale topnaam) en Shermanology om maar enkele te noemen. Het is meer een indicatie dat Extrema een andere aanpak kiest om haar bezoekers beter tevreden te stellen dan de in het verleden gevaren koers.

5T4A4926-

De manier waarop Extrema zich presenteert is daarom ook radicaal anders. Het festival lijkt haast een modern hippie dance festival met liefde als thema. Zo was het mogelijk om voor één dag te trouwen (een stel die hun vrijgezellenfeest vierde op Extrema maakte dankbaar gebruik van deze gelegenheid om vast te oefenen voor de grote dag), was het mogelijk je nieuwe liefde te ontmoeten tijdens een speeddate sessie en werd je toekomst gelezen door een tarotkaartlezer.

Lees ook

De warmte, die vorige week bij Wish Outdoor nog onheilspellend in de lucht hing, was voor veel festivalgangers geen reden tot paniek. Om 14.00 uur was het festivalterrein al goed gevuld. Ook bij Extrema waren er gratis tappunten voor water, tenten met hangmatten om af te koelen en overal ijsjes. Extrema kiest duidelijk voor een iets commerciële en passieve aanpak voor de warmte, waarmee het festival zich duidelijk distantieert van Wish Outdoor. Bezoekers zijn meer op zichzelf aangewezen om in te smeren en verkoeling te zoeken. Aan water is bij Aquabest natuurlijk geen enkel gebrek.

5T4A4621

Voor ieder wat wils

Maar waar het natuurlijk om draait is de muziek en daar was geen gebrek aan. Zeven podia met ieder hun eigen muziek en stijl. Meest opvallend was de Ensuite stage, waar studenten van de TU/e een decor bouwde gemaakt van 600 houten pallets. Voor de liefhebbers van licht was er de Quartz stage, een donkere tent met spectaculaire lichtshows. Er was zelfs een harmonie aanwezig die alle grote danceklassiekers in een nieuw jasje deed. Al met al komt iedere danceliefhebber op Extrema Outdoor aan zijn trekken en als de organisatie deze koers blijft varen is de komende 20 jaar gewaarborgd.