Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fietspad Gentiaanlaan afgesloten: te gevaarlijk om te fietsen

Fietspad Gentiaanlaan afgesloten: te gevaarlijk om te fietsen
Foto: Ons Son en Breugel

Wie gebruik wil maken van het fietspad langs de Gentiaanlaan ter hoogte van de golfbaan en combigebouw moet oversteken: het fietspad is te gevaarlijk verklaard.

Door achterstallig onderhoud aan het fietspad zijn dusdanig brede kieren tussen te tegels ontstaan dat fietsbanden hier mogelijk tussen kunnen komen. Met alle gevaarlijke gevolgen en ongelukken van dien. De gemeente had al waarschuwingsborden laten plaatsen, maar nu is besloten het fietspad volledig af te sluiten voor fietsverkeer. De gemeente verwacht na de zomervakantie aan de slag te kunnen met het fietspad. Tot die tijd dienen fietsers over te steken en het andere fietspad langs de Gentiaanlaan te gebruiken.

Het achterstallige onderhoud van stoepen en fietspaden is al langere tijd onderwerp van gesprek. Diverse meldingen van gevallen inwoners verschenen op Facebook en in de media. Tijdens de verkiezingscampagnes van de gemeenteraad was ruim aandacht voor het onderhoud. Toenmalig wethouder Eef van Turnhout beloofde een slachtoffer van het achterstallige onderhoud op te zoeken voor een gesprek, maar dit gesprek heeft bij navraag niet meer plaatsgevonden.

In het coalitieakkoord van Dorpsvisie, PvdA/GroenLinks en CDA is opgenomen dat het onderhoud aan het openbare groen, trottoirs, fietspaden en wegen opgeschroefd gaat worden. “Wij geven prioriteit aan het openbaar groen in de bebouwde kom, de trottoirs en de fietspaden.”