Zoek
Sluit dit zoekvak.

Forum voor Democratie dagvaardt maandag gemeente

dagvaarding forum voor democratie
Foto: Pixabay CC0

Het hing al in de lucht, maar het er komende maandag toch van komen: Forum voor Democratie daagt gemeente Son en Breugel voor de rechter.

Inzet is het aantal stemhokjes die open zijn in Son en Breugel tijdens het raadgevend referendum over het associatieverdrag met de Oekraïne. Advocatenkantoor Kennedy Van der Laan sommeerde de gemeente vandaag om actie te ondernemen, maar beide partijen laten weten niets van elkaar te hebben gehoord. De brief van het advocatenkantoor is niet aangekomen volgens de gemeente, en Forum voor Democratie laat weten dat ze vandaag niemand hebben kunnen bereiken op het gemeentehuis. Burgemeester Hans Gaillard was vandaag niet aanwezig en loco-burgemeester/wethouder John Frenken geeft aan niet te weten van het bestaan van de brief.

Nu de deadline van 16:00 uur is verlopen, maakt Forum voor Democratie zich op om de gemeente komende maandag te dagvaarden. Ook minister Ronald Plasterk krijgt een dagvaarding aan zijn broek. Maar de inzet is veel hoger dan alleen de stemhokjes in Son en Breugel. De uitspraak van de rechter kan gevolgen hebben voor heel Nederland.

Lees ook