Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto’s: een gesprek over brand bij Broodje Brandweer

Foto: Rutger van der Heijden

Met een (gratis) broodje en kop koffie meer leren over brandveiligheid bij Broodje Brandweer.

Senioren zijn een kwetsbare groep binnen de samenleving. Vaak zijn ze (wel of niet door bezuinigingen) op latere leeftijd op zichzelf aangewezen, waarbij zelfredzaamheid zeer belangrijk is. Om deze kwetsbare groep bewust te maken van brandgevaar binnen eigen huis en haard, organiseert Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost het concept Broodje Brandweer.

Bij Broodje Brandweer wordt in een intieme sfeer gesproken over brand en veiligheid onder toeziend oog van de brandweerwagens. Harry van Uden, organisator van Broodje Brandweer binnen onze gemeente, praat met een groep geinteresseerden onder het genot van een broodje en een kopje koffie of veiligheid in huis. De open sfeer maakt het een aangenaam gesprek waarbij je al etend wijzer en bewuster wordt. De aanwezige bezoekers stellen volop vragen die door de vrijwilligers beantwoord worden.

Samenhangend met Broodje Brandweer is het project Brandveilig Son en Breugel. Een viertal vrijwilligers trekt door Son en Breugel om te praten over brandveiligheid en veiligheidsmiddelen in huis te plaatsen, zoals rookmelders en koolmonoxide melders. Ook tonen zij hoe om te gaan met de nieuwe veiligheidsmaatregelen en dat ze op de juiste manier toegepast worden.

Enkele handige websites omtrent veilig wonen: