Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto’s: even nagenieten van de optocht

Foto: Ons Son en Breugel

De optocht van Krutjesgat 2016 was weer om door een ringetje te halen.

Carnavalsvereniging de Stoklanterfanters van basisschool de Stokland deed in de optocht mee met een enorme groep Minions, bekend van de animatiefilm Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke) van Illumination Entertainment.

2016-02-07 14.36.14

Carnavalsvereniging de Bierbubbels gingen op de groene tour met een groots opgezette act, met als hoogtepunt een fietser die van de ene op de andere wagen kon fietsen.

2016-02-07 14.50.49 HDR

Carnavalsvereniging Hendig Zat/Koekwouzen waren overduidelijk geïnspireerd door de animatiefilm Rio. Kleurrijke paradijsvogels en zomerse muziek zette een show neer waarbij een jager door een enorme vogel op werd gegeten.

2016-02-07 14.30.48

De brandweer kwam met een uniek concept: een CO2 neutrale wagen. De stoet wagens werd vooruit getrokken door een zestal paarden, zonder sjoemelsoftware. Een groep kliko’s spelde het motto van prins Pieter, Een Vur Allen.

Diverse loopgroepen kwamen ook origineel uit de hoek, zoals de memorabele ‘wij zien geen steek’, de hofhouding van prins Pieter en de ‘wie windt ons op’ klokken.

2016-02-07 14.43.45

Succes in Lampegat

Carnavalsverenigingen Hendig Zat/Koekwouzen en de Bierbubbels haalde in de optocht van Eindhoven respectievelijk de tweede en derde plaats in de categorie grote wagens, een zeer knappe prestatie. Carnavalsvereniging Krek Gek kwam in dezelfde categorie uit op de zevende plaats.