Search
Close this search box.

Foto’s: legendarische wedstrijd tussen de G-tjes en PSV

Legendary PSV
Foto: Ons Son en Breugel

Gister was een speciale dag voor SBC. De G-teams van SBC namen het op tegen legendarische spelers van PSV.

De promotiedag werd georganiseerd door stichting Meedoen Son en Breugel, die vrijetijdsbesteding organiseert voor kinderen en jeugd die bijvoorbeeld gehandicapt zijn, speciaal onderwijs volgen of een andere beperking hebben. De agenda van de stichting staat bomvol, maar het grote succes zit hem vooral in de samenwerking met SBC, waar het aantal G-teams groeit en groeit.

  • Alle foto’s bekijken? Klik op ‘Fotoserie’.

De dag stond in het teken van voetbal en de gehandicaptenteams van SBC. Zo waren er speciale voetbalclinics, werden er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen andere G-teams uit de regio, kwam PSV mascotte Phoxy langs voor een meet & greet en was er een optreden van de populaire zanger Snollebollekes.

Snollebollekes
Foto: Ons Son en Breugel

Vanuit PSV werden onder andere Eric Addo, Mart van Duren, Michael Lamey, Harry Lubse, André Ooijer, Geoffrey Prommayon, Adil Ramzi, Ovidiu Stinga en keeper Jurgen Hendriks gevraagd om mee te doen tijdens de promotiedag. Aanvoerder André Ooijer beindigde zijn carrierre in 2010 maar liet zien nog altijd in topvorm te zijn met meerdere goals.

Andre Ooijer
Foto: Ons Son en Breugel

De voetballers van SBC en PSV betraden zij aan zij het veld. Na een grote groepsfoto en het uitwisselen van de vaandels kon het eerste G-team beginnen. De voetballers van SBC knokte voor wat ze waard waren, maar moesten uiteindelijk toekijken hoe PSV won met 2-1. Het tweede G-team had meer succes en won met 2-0. Het doel van SBC bleef onberoerd door keeperstalent Lars van Brugge. Ook vriend van Ons Son en Breugel Jeffrey Coelen trapte een balletje mee als verdediger/middenvelder.

Jeffrey Coelen
Foto: Ons Son en Breugel

Er werden ook twee wedstrijden gespeeld met golden tickets winnaars, varieren van jong tot oud. De wedstrijden waren goed in evenwicht, met eenmaal winst voor SBC en eenmaal winst voor PSV.

Foto: Son en en Breugel Nieuws
Foto: Son en en Breugel Nieuws

De laatste wedstrijd was extra bijzonder voor Lars. Lars maakte zijn debuut voor Legendary PSV, toen hij in mocht vallen voor keeper Jurgen Hendriks. Laat zijn lengte je niet bedriegen: deze kleine man hoeft zeker niet onder te doen voor de voormalige profvoetballer.

Lars van Brugge
Foto: Ons Son en Breugel

De dag werd afgesloten met een meet & greet met de oud-spelers van PSV in de kantine, onder het genot van heerlijke frietjes. SBC kreeg een speciaal shirt uitgereikt als herinnering aan de speciale wedstrijd. Ook kregen de G-spelers een leuke goodiebag mee naar huis.

Foto: Ons Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Lees meer berichten over PSV

  • Jeffrey geniet van de huldiging van PSV