Search
Close this search box.

Foto’s: Team de Rooy feestelijk gehuldigd

Foto: Ons Son en Breugel

De zwaarste race ter wereld gewonnen door een team uit Son, dat moest gevierd worden.

Het team, in stijl naar het gemeentehuis gebracht op een speciale koets die ter beschikking was gesteld door Bavaria, werd warm onthaald door het aanwezige publiek. Enkele honderden mensen hadden zich voor het gemeentehuis verzameld om ‘hun’ team de Rooy te eren.

IMG_2300

Wethouder John Frenken, die de sport portefeuille heeft in het college van burgemeester en wethouders, sprak vol lof over de prestaties van het team. Het winnen van Dakar vergeleek de wethouder met het zijn van een wereldkampioen, een prestatie van formaat. Ook burgemeester Hans Gaillard sprak vol trots over het team uit Son.

Ton van Genugten uit Eersel, die op de vijfde plaats in het eindklassement eindigde, was ook aanwezig. Burgemeester Hans Gaillard richte zich ook kort tot Ton en gaf hem een aandenken. Want drie Brabantse teams in de top vijf doet immers geen enkele provincie na. En hoewel Gerard de Rooy het klassement won, is een vijfde plaats in de zwaarste race ter wereld een topprestatie.

IMG_2367

Speciale aandacht was er voor Jurgen Damen, de vorig jaar overleden navigator van team de Rooy. Gerard sprak over de aanwezigheid van een beschermengeltje tijdens deze editie van Dakar, mede door het bijna omslaan van de truck die mogelijk door Jurgen toch op vier wielen bleef staan. Tijdens de race is, op speciaal verzoek van Jurgen, zijn as uitgestrooid. Uiteraard zonder tijd te verliezen.

En de volgende generatie Dakar winnaar stond triomfantelijk naast Gerard op het bordes. Alle ogen zijn gericht op Jantje de Rooy, de zoon van Gerard, om in de toekomst in de voetstappen van zijn vader en grootvader te treden.

Lees ook