Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto’s: zo ziet de Sint-Petrus’ Bandenkerk er sloopklaar uit

Foto: Ons Son en Breugel

In december zaten nog enkele honderden parochianen te luisteren naar de mis, nu staat de Sint-Petrus’ Bandenkerk er verlaten en hopeloos bij.

Gister werden door de slopende partij van de Heilige Oda parochie de hekken weggehaald, maar vandaag heeft de gemeente het Sonse bedrijf Knaapen Groep gelijk de opdracht gegeven een nieuw hekwerk te plaatsen om de Sint-Petrus’ Bandenkerk. Maar niet voordat we even naar binnen glipten om een paar foto’s te maken om de staat van het sloopklare gebouw te bekijken. Natuurlijk onder begeleiding van de verantwoordelijk opzichter die op dat moment aanwezig was.

Het gebouw ziet er van binnen redelijk goed uit, ondanks dat het sloopklaar is gemaakt. Alles is gestript en verwijderd, op het grote marmeren interieur na. Het plastic dat door de sloper aan is gebracht ten behoeve van het saneren van asbest hangt er nog, omdat er van uit werd gegaan dat het gebouw toch gesloopt zou worden. De sloper is verzocht om dit alsnog weg te halen.

De sacristie ziet er een stuk rommeliger uit. Overal ligt nog sloopafval, maar niets wat niet simpel in een kort tijdsbestek weggehaald zou kunnen worden. Alle voorzieningen zijn eruit gehaald, inclusief de kleine keuken. Duidelijk is dat er nog veel moet gebeuren voordat het gebouw bruikbaar is, voor een multifunctionele accommodatie/dorpshuis of andere doeleinden.