Frans van de Wier nieuwe toezichthouder voor buitengebied

Frans van de Wier nieuwe toezichthouder voor buitengebied.
Foto: Gemeente Son en Breugel
Nieuws

Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar laatste vergadering de ambtseed afgenomen van Frans van de Wier, toezichthouder voor het buitengebied.

Met de inzet van deze toezichthouder is er een extra paar oren en ogen in het buitengebied beschikbaar voor overheidsorganisaties zoals gemeente, politie en Staatsbosbeheer. Zijn taken richten zich op het toezichthouden in de bossen, buitengebied en overige natuurgebieden binnen en buiten de bebouwde kom van de gemeente Son en Breugel, onder andere op het (niet) aanlijnen van honden en het dumpen van afval in het buitengebied. De toezichthouder is aangesloten bij het informele netwerk toezicht buitengebied. Dit netwerk komt vier keer per jaar bij elkaar voor het delen van kennis en ervaring en het komen tot een gemeenschappelijke aanpak van (drugs)afval, wild crossen en wildstroperij.

Na zijn werk bij onder andere. de politie, leger en Natuurmonumenten heeft hij bij de gemeente aangegeven zich graag actief te willen inzetten voor de samenleving en in het bijzonder voor het buitengebied van Son en Breugel. Hij is dagelijks aanwezig in het buitengebied en verricht geüniformeerd zijn werkzaamheden.

Het college van burgemeester en wethouders is erg verheugd met de komst van Frans van de Wier. “Met Frans kunnen we illegale activiteiten in het buitengebied van Son en Breugel beter in beeld krijgen en aanpakken. We zijn erg verheugd met de extra ogen en oren en de kennis en ervaring die Frans meebrengt.”

Post article

Post article