Search
Close this search box.

Frans Zaal bokaal en De Jeugd in het Groen prijs in uitvoering

Mascotte Frans Zaal bokaal en De Jeugd in het Groen prijs
Foto: Gemeente Son en Breugel

Recentelijk hebben we gemeld dat het college van B&W dit jaar twee duurzaamheidsprijzen in het leven roept: De Frans Zaal-bokaal voor de volwassenen en De Jeugd in het Groen-prijs voor jeugd tot en met 18 jaar.

Heb jij een duurzaam idee? Doe mee aan de duurzaamheidsprijs 2017 en win

Duurzaamheid is een belangrijk thema. De gemeente wil graag naar een klimaatneutrale gemeenschap zonder CO2-uitstoot. Dit kan de gemeente zonder hulp vanuit inwoners en organisaties niet bereiken. Daarom wordt een prijs uitgereikt aan het meest duurzame initiatief binnen onze gemeente waaraan jong en oud mee mag doen.

Wat is de duurzaamheidsprijs?

De duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt aan mensen of groepen mensen die een duurzaam idee hebben of een duurzaam project hebben uitgevoerd. Op deze manier worden de inwoners van Son en Breugel gestimuleerd om duurzaam te gaan leven. Er is een duurzaamheidsprijs voor volwassenen, de Frans Zaal bokaal en een duurzaamheidsprijs voor kinderen t/m 18 jaar, De Jeugd in het Groen prijs.

Wat kunnen deelnemers doen?

Het belangrijkste is een innovatief en duurzaam idee waarmee mensen zichzelf en mensen Om zich heen helpen een stap in de richting van een duurzaam leven te zetten. Voorwaarden aan indieners en projecten moeten voldoen:

  • woonachtig in Son en Breugel;
  • inwoner of non-profit organisatie, dus geen commerciële partij;
  • bij volwassenen gaat het om een uitgevoerd project; bij de jeugd mag het ook een idee zijn;
  • uitvoering in de periode augustus 2016 t/m augustus 2017;
  • heeft effect op een van de thema’s: Energie, Natuur, Vervoer, Afval, Duurzame bouwmaterialen, Prettig wonen, Elkaar helpen en met elkaar Samenwerken;

Wat is er te winnen?

Aan de volwassenen duurzaamheidsprijs is een geldbedrag van 1500 euro en een bokaal verbonden. De bedoeling is dat dit geldbedrag wordt doorgegeven aan een ander duurzaam initiatief in het dorp. Aan de jeugdduurzaamheidsprijs is een geldbedrag van 250 euro in de vorm van een cadeaubon, workshop of uitje en een bokaal verbonden.

Inzenden kan tot 1 september 2017 naar duurzaam@sonenbreugel.nl met vermelding van:

  • naam inzender inclusief adres, e-mailadres en (mobiele) telefoonnummer;
  • omschrijving van het idee: waarom heb je dit bedacht, leg jouw idee uit, waarom is het een duurzaam idee en op welk thema heeft het idee betrekking?;
  • foto’s en filmpjes zijn van harte welkom.

Deze jury bestaat uit: de burgemeester, afgevaardigde van IVN, afgevaardigde van OVE en twee jeugdgemeenteraadsleden. De jury zal vooral letten op de maatschappelijke bijdrage, bijdrage aan de vijf thema’s en originaliteit. Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2017, worden de prijzen uitgereikt.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play