Search
Close this search box.

Ga de strijd aan tijdens de eerste Sonse Bierspelen van café het Raadhuis

Sonse Bierspelen 2019
Foto: Café het Raadhuis

Op carnavalsmaandag 4 maart vindt de eerste editie van de Sonse Bierspelen bij café het Raadhuis plaats. Met een totaal vernieuwd dagvullend programma zorgt het café ervoor dat jullie niets tekort komen. Hierbij houden ze natuurlijk rekening met de wensen van de gemiddelde carnavalsvierder: bier, slap gezever en natuurlijk… de afterparty.

Hij of zij die op carnavalsmaandag denkt nog enige vorm van motoriek te hebben, dagen zij uit om deel te nemen aan deze ludieke wedstrijd.

De spelen bestaan uit 3 onderdelen waarbij deelnemers steeds op een ongebruikelijke wijze worden geconfronteerd met een probleem. Aan de deelnemers de taak om een oplossing te vinden voor de obstakels die zij onderweg tegenkomen. Een gezonde portie boerenverstand is hierbij goud waard.

Deelnemers starten met het onderdeel Bierkletstafette. Bij dit eerste spelonderdeel geven zij vast prijs dat deelnemers met een vierkante kop meer kans hebben om te winnen.

Na de bierkletstafette volgt het onderdeel ‘Fiep trekken’. Voor sommige dorpelingen zit er na enkele carnavalsdagen al flink wat druk achter natuurlijk. Zij kunnen bij dit onderdeel even werken aan de ontspanning. Juist voor de vrouwelijke deelnemer is dit hét onderdeel om eens goed uit te blinken.

Ben je je fiets in het carnavalsweekend kwijt geraakt? Dan is de kans groot dat je hem terugvindt bij het derde en laatste onderdeel. Hier worden de vouwkunsten van de deelnemer getest. Dus heb jij of ben jij ooit gevouwd (m/v) dan laat hier maar eens zien wat je kan.

Het koppel dat het snelst alle uitdagingen uit de weg gaat, wint de hoofdprijs van 100 munten. Traditiegetrouw zal na de prijsuitreiking de afterparty losbarsten. Deelnemen aan de Sonse Bierspelen kan in duo’s door jullie namen te mailen naar sonsebierspelen@gmail.com. Wie weet zijn jullie de eerste die de Sonse Bierbokaal omhoog mogen houden.

Programma Sonse Bierspelen 2019