Ga mee op techcursie bij PeelPioneers met Hellingproef

Ga mee op techcursie bij PeelPioneers met Hellingproef
Foto: Hellingproef

Van dichtbij bekijken hoe de ondernemers van PeelPioneers weggegooide sinaasappelschillen omzetten in grondstoffen voor nieuwe producten? Ga dan 26 april mee op techcursie van Hellingproef.

Ieder jaar gooien we 250 miljoen kilo aan sinaasappelschillen weg. Gewoon, in de groene bak. Wat zou het toch mooi zijn als we die 250 miljoen kilo sinaasappelschillen apart in zouden zamelen en er iets goed mee te kunnen doen. Bij PeelPioneers in ons eigen Son en Breugel doen ze dat. Daar zetten ze apart ingezamelde sinaasappelschillen om in waardevolle grondstoffen zoals etherische oliën voor gebruik in voedingsmiddelen en citruspulp voor in diervoeding.

Hellingproef (het jong wetenschappelijk bureau van GroenLinks) gaat op 26 april een kijkje nemen bij PeelPioneers aan de Ockhuizenweg. “Wellicht vinden lezers van Ons Son en Breugel het ook leuk om een kijkje te nemen bij PeelPioneers,” zegt Anne Slabbekoorn van Hellingproef. “PeelPioneers zet haar deuren niet zo heel vaak open voor bezoek dus dit is een mooie kans. We zoeken nog mensen die het leuk zouden vinden om mee te gaan op deze techcursie.”

Iedereen die geïnteresseerd is in hoe ondernemers in Son en Breugel meewerken aan een circulaire economie zijn uitgenodigd om mee te gaan, ook als zij geen lid zijn van GroenLinks. Bezoekers krijgen een rondleiding en mogen meemaken (en meenemen) welke producten er allemaal gemaakt kunnen worden van sinaasappelschillen.

De rondleiding is op vrijdag 26 april om 15:00 uur. Meer informatie en aanmelden kan via de website van Bureau de Helling.

Post article

Post article