Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ga op avontuur met het nieuwe natuurpad

Foto: Ons Son en Breugel

Terwijl op de achtergrond nog hard werd getimmerd aan de fonkelnieuwe blokhut van scouting Dutmella, kwamen mensen vandaag bijeen om het avontuur aan te gaan op het natuurpad.

De jonge leden van scouting Dutmella verzamelden zich vanochtend in de kampvuurkuil om het natuurpad te openen en het pad voor de eerste keer te ontdekken. Wethouder Eef van Turnhout onthulde het speciale bordje nabij de parkeerplaats van het natuurgebied samen met de jongste leden van de Dutmella en haar partners. Naast scouting Dutmella hebben de samenwerkingspartners Rabobank Het Groene Woud Zuid, IVN, Staatsbosbeheer en gemeente Son en Breugel de afgelopen maanden gewerkt om de route uit te stippelen.

Het natuurpad, dat door het natuurgebied bij het Oud Meer loopt, herbergt een hoop natuurlijk schoon. Om het gebied te ontdekken kunnen pappa’s, mamma’s, opa’s, oma’s en kinderen met hun smartphone een QR-code scannen aan het begin van het pad. De code geeft toegang tot de wandelroute en informatie over al het moois dat onderweg gevonden kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de vogels die er hun nestjes hebben, de Schotse hooglanders die in alle rust grazen of de geur van dennennaalden.

De route kent voor kinderen een hoop leuke activiteiten en opdrachten om kennis te maken met de natuur. Met speciale borden kan kennis opgedaan worden over het bijzondere natuurgebied dat door het IVN bij elkaar is verzameld. Het pad is het hele jaar toegankelijk, voor hen die het avontuur aandurven. Kijk voor meer informatie op de speciale website van het natuurpad.