Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gaat de Rooijseweg parkeerproblemen oplossen?

Gaat de Rooijseweg parkeerproblemen oplossen?
Foto: Ons Son en Breugel

Als de Rooijseweg klaar is, krijgt SBC een tweede parkeerplaats naast de nieuwe weg. Deze parkeerplaatsen moeten gedeeld worden met sporters van onder andere de Landing.

In mei werd tijdens de informatiebijeenkomst over de herinrichting van de Rooijseweg al geklaagd door geïnteresseerden. De parkeerplaats bij de Landing staat ’s avonds en in het weekend bomvol, waardoor automobilisten op het gras parkeren. Nu wordt er zelfs op de Rooijseweg zelf geparkeerd, wat eigenlijk bedoeld is als fietspad.

Wethouder Robert Visser zag de parkeerplaatsen bij SBC als ideale oplossing om de drukte bij de Landing op te vangen op piekmomenten. Bezoekers zullen via een kronkelpad naar de Landing moeten lopen. Hoe dit uit gaat pakken weten we natuurlijk pas als eind dit jaar de Rooijseweg opgeleverd wordt. Maar de piekmomenten van de Landing vallen samen met de trainings- en wedstrijdtijden van SBC. Bezoekende clubs, leden van SBC/HTC en sporters van de Landing en SonSport komen samen op die en andere parkeerplaatsen.

Foto: Ons Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Ons Son en Breugel vroeg enkele gebruikers van de parkeerplaats naar hun mening over de plannen. Ze gaven aan liever in het gras te blijven parkeren dan een parkeerplekje te moeten zoeken bij SBC en het stuk naar de Landing te lopen. Voor zover bekend wordt er ook niets gedaan met de meldingen van geparkeerde auto’s in de berm, hoewel de wethouder mensen opriep om vooral foto’s te maken en deze naar de gemeente te sturen.

Ook exploitanten die in het gebouw aan de Rooijseweg zijn gehuisvest zien in de plannen geen oplossing van het probleem. In een brief aan de burgemeester gaan ze het probleem opnieuw aankaarten, ondanks dat wethouder Visser in mei aangaf dat het gemeentehuis geen meldingen zou hebben ontvangen van parkeerproblemen.


Lees meer over parkeerproblemen