Zoek
Sluit dit zoekvak.

Galerie Devaju sluit haar deuren

Galerie Devaju sluit haar deuren
Foto: Google Maps

Galerie Dejavu zal binnenkort middels ‘happy hours’ voor de laatste keer haar deuren openen.

Dat meldt Weekblad Forum op hun website. De markante boerderij aan de Peellaan zal stoppen als kunstgalerie, podium en trouwlocatie. De reden waarom Harrie en Ellen Sijbers de handdoek in de ring gooien: “Ik loop tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan” aldus Harrie Sijbers tegen het Eindhovens Dagblad.

“Dat is zo’n moment in het leven dat je alles op een rijtje zet en samen nadenkt over: hoe gaan we verder? We hebben hier een heel leuke tijd gehad, goed kunnen werken en de kost kunnen verdienen, maar de galerie en dit pand brachten ook veel verplichtingen met zich mee. Toen we hier startten, leverden we een deel van onze vrijheid in. Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je die graag weer terugwilt.”

De boerderij is ruim twaalf jaar geleden opgeknapt tot het huidige Dejavu, Harrie Sijbers lukte het om na jarenlang overleg met de gemeente om het bouwval een nieuwe culturele bestemming te geven. Het pand werd gekocht voor 60.000 gulden en grondig gerenoveerd.

Tijdens enkele ‘happy hours’ zal de kunst en inboedel verkocht gaan worden. Er lopen al gesprekken met een koper die op korte termijn de boerderij over wil nemen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play


Lees ook