Game on – Game over: webinar op 19 mei in het Oudercafé

Kinderen juichen bij een computerspel
Foto: Pixabay CC0

Wanneer is gamen geen passionele hobby meer en verliest je kind grip? Wat is in deze tijd een gezonde schermtijd-balans?

Tijdens de Corona crisis zijn we massaal aan het gamen geslagen. Niet alleen de volwassenen maar ook onze kinderen. Zo ontstond er, ook omdat de scholen sloten, een ideale voedingsbodem voor gameverslaving. Veel ouders, docenten en zorgprofessionals maken zich nu zorgen over het digitale speelgedrag van jongeren.

Maar is dat terecht? Want waarom maak jij je geen zorgen als jouw kind drie uur lang zit te lezen en wel als hij/zij drie uur zit te gamen? Zou het kunnen dat dit de generatiekloof van nu is? Misschien moet je er als ouder mee om leren gaan. Misschien heb je behoefte aan meer handvatten om met gamen om te gaan. Meld je dan aan voor het eerste webinar van het OuderCafé Son en Breugel, met als titel “Game on-Game over”.

Op dinsdagavond 19 mei, van 20:00 tot 21:00 uur, kun je thuis met je PC of laptop luisteren en in gesprek gaan met de professionals die deelnemen aan dit webinar. Zo is er bijvoorbeeld inbreng van Floris Brocaar van Novadic-Kentron (verslavingszorg) en van Jeffry van Geel, gaming-expert van gamingplatform NWTV.nl.

Aanmelden voor dit webinar is gratis en kan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus snel aanmelden is slim.

Post article

Post article