Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gedeputeerde Staten: Nuenen moet fuseren met Eindhoven, Son en Breugel mag aanhaken

Gedeputeerde Staten: Nuenen moet fuseren met Eindhoven, Son en Breugel mag aanhaken
Foto: Wikipedia CC0

Voor Nuenen lijkt het doek te zijn gevallen en moet er gefuseerd worden met Eindhoven. Son en Breugel kan kiezen om ook te fuseren of zelfstandig te blijven.

Volgens het Eindhovens Dagblad zou Gedeputeerde Staten hebben besloten dat Nuenen moet fuseren met Eindhoven en Son en Breugel de optie krijgt hetzelfde te doen. De keuze van Son en Breugel zou op korte termijn (binnen een paar weken) moeten worden gemaakt. Gedeputeerde Staten zou de burgemeesters van Nuenen, Eindhoven en Son en Breugel al op de hoogte hebben gebracht. Onbevestigde bronnen melden dat raadsleden in Eindhoven per brief op de hoogte zijn gesteld, terwijl de fractievoorzitters in Son en Breugel vandaag vertrouwelijk een email zouden hebben gehad over de beslissing.

De keuze van Gedeputeerde Staten is gevallen na enkele rondes van vertrouwelijk open overleg, nadat zij in juli 2017 de regie overnamen van de gemeenteraden van Son en Breugel en Nuenen in een zogeheten ARHI-procedure. Deze gesprekken zouden de basis zijn van de beslissing.