Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gedichten in ’t groen vindt ‘lokale’ dichters

'Gedichten in 't groen' zoekt lokale dichters
Foto:

Gedichten in ’t groen is het project van fraai vormgegeven bordjes met poëzie op de mooiste plekjes in ons dorp. Inwoners van twaalf jaar en ouder konden tot 14 januari gedichten insturen.

Een deskundige jury beoordeelde de 39 inzendingen anoniem en koos uiteindelijk acht gedichten uit. Deze komen terecht op kunstzinnige poëziebordjes rondom de Dommel en de Grote Beek. Het ligt in de bedoeling het aantal bordjes in de nabije toekomst uit te breiden.

De juryleden (Yvonne Mulder, Veerle Pennings, Viggo van Uden, Catherine Witvliet en Ellen van Wijk) lieten zich leiden door de mate waarin het gedicht hen  ́raakte ́. Ook moest het groene karakter van ons dorp erin worden verwoord en iets toevoegen aan de gekozen locatie. De namen van de inzenders waren losgekoppeld van de gedichten. Pas nadat de jury haar keus had bepaald, kreeg ze de namen onder ogen.

De acht uitverkoren gedichten vonden hun oorsprong in de hoofden van drie dames (Loekie Devlaeminck, Thea Gartz en Len van der Zalm) en vijf heren (Jos Lombarts, Stan Mooij, Arend Okken, Arjen Strik en Ed van der Woude).

Officiële presentatie: 16 maart

Momenteel is de kerngroep vooral doende met ontwerp en productie van de bordjes. Als de financiën het toelaten, worden de bordjes uitgevoerd in cortènstaal (zie brugreling Wilhelminalaan/Veerstraat). Naast ontwerpen en produceren en het vinden van de nodige financiële bronnen is de kerngroep bezig met de organisatie van een officiële presentatie van de gedichten en de onthulling van de bordjes. Waarschijnlijk vindt die plaats op vrijdagmiddag 16 maart in het huidige dorpshuis (Vestzak/bibliotheek). Het is dan Boekenweek, met als thema Natuur. Een uitgelezen moment.