Search
Close this search box.

‘Gedichten in ’t groen’ zoekt lokale dichters

'Gedichten in 't groen' zoekt lokale dichters
Foto:

Gedichten in ’t groen behelst het project van artistieke bordjes met poëzie op de mooiste plekjes in ons dorp. De dichtersgroepen Woordatelier en Dichtbij trekken samen op met IVN Son en Breugel om van dit project een succes te maken.

De werkgroep roept nu ‘lokale’ dichters op om een of meer gedichten in te sturen. Het begrip ‘lokale’ betekent in dit verband ‘inwoner van Son en Breugel’, maar ook ‘dichter die zich over een mooi plekje uitspreekt’.

Elke inwoner van twaalf jaar en ouder in ons dorp mag maximaal drie gedichten insturen. Een deskundige jury beoordeelt ze anoniem en stelt een ‘shortlist’ op. Aan de hand daarvan wordt uiteindelijk bepaald welk gedicht waar op een bordje verschijnt.

Inspiratie

Aspirant-dichters kunnen ter inspiratie een wandeling maken langs de beoogde plekjes. Op bijgaande kaart geven de groene en blauwe vlaggetjes aan waar de bordjes uiteindelijk moeten komen. Deze wandeling is overigens geheel voor eigen risico. Sommige delen ervan zijn namelijk onverhard.

Belangstellenden kunnen zich ook op een andere manier laten inspireren. Op vrijdag 15 december is er van 12.30 – 14.00 uur een poëziebrunch in het tijdelijk onderkomen van bibliotheek Dommeldal achter het Vestzaktheater. Plaatselijke dichters treden er op met eigen werk en er vindt een workshop ‘gedichten schrijven’ plaats.

Uitgangspunten

Werkgroep en jury zijn nog bezig de precieze spelregels te formuleren. Hun uitgangspunten hierbij zijn:

  • De gedichten moeten kort zijn: maximaal vier regels.
  • De gedichten moeten specifiek zijn: geïnspireerd door de natuur en de geselecteerde plekken.
  • Per persoon geldt een maximum van drie gedichten.
  • De jury kiest niet meer dan één gedicht per persoon.
  • De jury heeft het recht een gedeelte van een gedicht te gebruiken.
  • De jury kan in overleg met de inzender besluiten de beoogde locatie te veranderen.
  • De uiterlijke inzenddatum is zondag 14 januari 2018.

Gedichten moeten als bijlage in een Word-bestand worden aangeleverd. In deze bijlage vermeldt de inzender zijn naam en contactgegevens, het gedicht en de beoogde locatie. De planning is om in de week van 31 januari 2018 (poëzieweek) de winnende gedichten via de lokale weekbladen bekend te maken en te publiceren. De gedichtenbordjes vinden waarschijnlijk tijdens de Boekenweek (thema Natuur) van 10 tot 18 maart 2018 hun plekje.

Op website https://www.sonenbreugelverbindt.nl/web/gedichtenintgroen/home is uiteindelijk alle verdere informatie over dit project te vinden.

 


Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.