Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geef jouw mening over laadpalen in Son en Breugel

Auto aan het opladen aan een laadpaal
Foto:

In een voortdurende inspanning om voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid, heeft de gemeente Son en Breugel aangekondigd dat ze zich actief inzet voor een toekomstbestendige leefomgeving, met een focus op elektrisch rijden. Met een stijgende populariteit van elektrische voertuigen, erkent de gemeente de noodzaak om deze ontwikkeling te ondersteunen en te faciliteren.

Om deze doelstelling te realiseren, heeft de gemeente besloten om de komende jaren meer publieke laadpalen te plaatsen in verschillende wijken. Deze inspanning, naast het bevorderen van duurzaamheid, wordt ook gezien als een belangrijke stap voor de bereikbaarheid en het gemak van elektrische rijders. Bovendien conformeert de gemeente zich aan de landelijke afspraak dat de groei van elektrisch vervoer niet mag worden belemmerd door een gebrek aan laadinfrastructuur.

Voordat de plannen verder worden uitgewerkt, nodigt de gemeente alle inwoners uit om hun mening te delen. De ervaringen en inzichten van de inwoners zijn van belang om ervoor te zorgen dat het beleid voor de uitbreiding van het aantal laadpalen optimaal aansluit bij de behoeften van de gemeenschap. Om deel te nemen aan het proces, wordt een korte enquête beschikbaar gesteld via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl/laadpalen, of door gebruik te maken van de QR-code.

Belangstellenden worden aangemoedigd om de enquête in te vullen, waarbij de gemeente benadrukt dat deelname slechts enkele minuten in beslag neemt. De enquête blijft open tot en met 26 mei en alle antwoorden worden anoniem en vertrouwelijk behandeld. Het delen van de uitnodiging met buren en vrienden wordt ook gewaardeerd, omdat een brede participatie zal helpen bij het vormgeven van de toekomst van Son en Breugel op het gebied van duurzame mobiliteit.